Annonce
Debat

Debat: Er USA blevet til Amerikas forenede Slyngelstater?

Annonce

Læserbrev: Med attentatet mod to fremmede landes generaler har Trump nu indmeldt USA i den familie af stater, der ikke anerkender forskellen mellem fredstid og krig: At man i fredstid omgås andre stater, også dem med usympatiske ledere eller diktatoriske styrer, med diplomatiske midler, mens man i krigstid kæmper militær mod militær.

Til den særlige familie, som USA nu har meldt sig ind i, hører blandt andet Rusland (giftmord på modstandere i hele verden), Nordkorea (mord på diktatorens slægtninge), Saudi-Arabien (partering af oppositionspolitiker på udenlandsk ambassade) og lejlighedsvis Israel - og derudover en række internationale mafiaorganisationer.

Lægger man dertil Trumps trussel om at bombe international kulturarv, ensidige opsigelser af internationale aftaler, twitter-skideballer til "venner" og allierede osv., nærmer USA sig det, som en kommentator på den tysk-borgerlige avis Frankfurter Allgemeine har kaldt Vereinigte Schurkenstaaten von Amerika (Amerikas forenede Slyngelstater).

For hver dag mister USA sympati, respekt og indflydelse.

En god ven malede for mange år siden på en mur i Aabenraa: "Amerika, hvor er det skønt at se din store røv på vej ned". Det kunne man også sige i dag, men desværre sker det nok ikke så fredeligt som Østblokkens undergang efter 1989.

Peter Dragsbo skriver sammen med Oluf Dragsbo om USA's rolle i international politik. Arkivfoto: Martin Ramsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Annonce