Annonce
Debat

Debat: Er fiskerne glemt?

Annonce

Læserbrev: I efteråret blev der fra EU's side bebudet stop for torskefiskeri i den vestlige Østersø i de første måneder af 2020. Disse måneder er traditionelt de bedste til torskefiskeri og udgør en stor del af fiskernes årsindtægt.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) var fremme med kommentarer om forståelse for fiskernes frustration, og han sagde videre, at ministeriet ville overveje en kompensation for manglende indtjening. Jeg har talt med flere fiskere i Bagenkop, og de har ikke hørt noget om en kompensation. Vi er i årets sidste måned, så det undrer mig, at fiskerne ikke har hørt om en kompensation.

Et andet problem for fiskerne er de mange sæler i Østersøen. De ødelægger garn og æder store, store mængder af fisk. Der nu givet tilladelse til at skyde et begrænset antal sæler, men det er ikke nær nok, der skal skydes mange flere. Jeg tvivler på, at dette bliver tilfældet.

Vil man bevare et stykke flot erhvervshistorie og levevej for mange, eller vil man lukke for trawlfiskeri i blandt andet den vestlige Østersø. Det tror jeg, at vi er mange, der venter svar på.

Lad fornuften råde og støt fiskerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce