Annonce
Læserbrev

Debat: Enhedslisten støtter dem, ingen andre ser

Læserbrev: Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper, lagde vægt på grøn finanslov og løft af velfærden på Enhedslistens årsmøde. Mente heller ikke, at det var løsningen at sælge sin kat, som formand for de Konservative, Søren Pape, efter sigende skulle være fortaler for; en løsning på de fattigste økonomiske kvaler.

Skipper er mere klarsynet - hvis det var løsningen på økonomiske problemer, så kunne virksomheder, der havde problemer med at betale arveafgift, bare sælge deres kat. Meget skal gøres. Enhedslisten har evnen og viljen til at skabe resultater. Jeg er enig med Skipper i, at der akut skal tilføres flere midler til psykiatrien. Dernæst flere handlemuligheder.

For ofte lukkes der af og ned for indflydelse på eget liv eller de reelle årsager til mistrivsel - der ender måske med ren opbevaring, mødt af ensidig medicinering. Tiden er inde til, at vi ser mennesker med ondt i livet med helt nye øjne; nye muligheder og nye veje.

Som en begyndelse: Spørg dem, det handler om, hvad de reelt har brug; bare være medmenneske i øjenhøjde. Vi er kommet længere væk fra at få grundlæggende behov opfyldt og lever ofte uden mening eller betydningsfulde, gensidige støttende fællesskaber.

Frem for alt har vi mistet grebet om tidlig og hurtig støtte, der bærer. Manglende omsorg for mennesker, der er faret invaliderende vild i livet; et skamløst og billigt menneskesyn. Mens Enhedslisten på årsmødet vanen tro står op for dem ingen andre ser.

Lone van der Ploeg Olufsen skriver om Enhedslistens årsmøde. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce