Annonce
Læserbrev

Debat: Enhedslisten støtter dem, ingen andre ser

Læserbrev: Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper, lagde vægt på grøn finanslov og løft af velfærden på Enhedslistens årsmøde. Mente heller ikke, at det var løsningen at sælge sin kat, som formand for de Konservative, Søren Pape, efter sigende skulle være fortaler for; en løsning på de fattigste økonomiske kvaler.

Skipper er mere klarsynet - hvis det var løsningen på økonomiske problemer, så kunne virksomheder, der havde problemer med at betale arveafgift, bare sælge deres kat. Meget skal gøres. Enhedslisten har evnen og viljen til at skabe resultater. Jeg er enig med Skipper i, at der akut skal tilføres flere midler til psykiatrien. Dernæst flere handlemuligheder.

For ofte lukkes der af og ned for indflydelse på eget liv eller de reelle årsager til mistrivsel - der ender måske med ren opbevaring, mødt af ensidig medicinering. Tiden er inde til, at vi ser mennesker med ondt i livet med helt nye øjne; nye muligheder og nye veje.

Som en begyndelse: Spørg dem, det handler om, hvad de reelt har brug; bare være medmenneske i øjenhøjde. Vi er kommet længere væk fra at få grundlæggende behov opfyldt og lever ofte uden mening eller betydningsfulde, gensidige støttende fællesskaber.

Frem for alt har vi mistet grebet om tidlig og hurtig støtte, der bærer. Manglende omsorg for mennesker, der er faret invaliderende vild i livet; et skamløst og billigt menneskesyn. Mens Enhedslisten på årsmødet vanen tro står op for dem ingen andre ser.

Annonce
Lone van der Ploeg Olufsen skriver om Enhedslistens årsmøde. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Læserbrev

Debat: Kommunen har ikke pengene til nyt og større Baggårdteatret

Læserbrev: Igennem den sidste tid har der, både i avisen og på facebook, været meget debat om forslaget om at bygge teater på Frederiksøen. Da punktet skulle på dagsordenen tirsdag i Økonomiudvalget, satte jeg mig til at læse det, for når man læste forskellige politikeres udlægninger af teksten, så var det slet ikke, som jeg troede, en teaterflytning man stemte om, men enten en lokalplansændring eller det største, der er sket inden for kulturen siden Nero spillede lyre, mens Rom brændte. Hvad er det så egentlig, de skulle beslutte i udvalget tirsdag? Det er, at man stiller en grund til rådighed, så teateret kan realisere sine planer, fordi man engang fik lavet en feasabilitystudy (et meget smart ord, i en sikkert meget dyr rapport), men man godkender ikke, at teateret kan flytte, dette sker først, når man får en rapport, teateret skal lave for 150.000 kroner af dine og mine penge. Det vil altså sige, man smider et museum på porten, fordi der måske skal ligge et teater på Frederiksøen. Hvis man så læser videre i sagsfremstillingen og filtrerer alle de positive tillægsord om et nationalt regionsteater (det forstår jeg ikke?), så kommer vi til den mindre sjove del, nemlig at teatret gør opmærksom på, at de vil søge om et kommunalt bidrag til byggeriet, som forvaltningen anslår til at skulle være mellem 10 og 26,4 millioner kroner i tilskud til anlæg, og der ud over også have hævet det driftstilskud på netto 3,2 millioner kroner de får i dag. Det gør forvaltningen opmærksom på, at man ikke har midler til, så skulle en ansvarlig politiker ikke stemme nej, til at bruge 150.000 skattekroner på et projekt, der ikke kan anvises den nødvendige finansiering til. Vi skal vel ikke holde både skatteydere og teater for nar?

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce