Annonce
Ærø

Debat: En uforbeholden undskyldning til stemmeoptællerne Lis, Dorthe og Grethe

Læserbrev: Uroen i Socialdemokratiet på Ærø er slut. Ledelsens og borgmester Ole Wej Petersens fløj vandt, tillykke med sejren.

Uro og fløjdannelser kender man fra alle partier. Det er noget som blusser op, når en af fløjene strammer grebet om magten. Inga Thomas var den i Socialdemokratiet som trak næstflest stemmer ved sidste valg og Jens Weiss sprængte listen. Sammen stod de for en mere åben politik.

Uroen tog fart, da Jens blev presset ud. Og med Jens ude var Inga også nødt til at gå. Hun havde ganske enkelt ingen fremtid i partiet. Alt er sket helt efter de demokratiske spilleregler. Det er flertallet, der bestemmer. Det er også helt i overensstemmelse med de demokratiske spilleregler at være uenig med flertallet. Der var aldrig egentlig tvivl om udfaldet. Men for os, der stod på Inga og Jens' side, har det været vigtigt både indad til og udad til at vise at mennesker betyder noget i politik.

Undervejs i sådan en urolig tid flyver det med beskyldninger gennem luften, man forsøger at ramme ”modstanderens svage punkter”. Det er skak, boksning, stratego - det er et spil, men det er også alvor. Det handler om strategi, men det er ikke personligt.

Stemmeoptælling er noget centralt i alle organisationer og derfor noget, der er helt specifikke procedurer omkring. Mistænkeliggørelse af stemmeoptællingsresultater har historisk indgået i mange fløjkonflikter i mange partier og strategisk et let sted at sætte ind. Det var også derfor jeg i FAA (5. august) insinuerede, at optællingsresultatet ikke stemte overens med den reelle opbakning.

I den anden ende af en optælling er der mennesker. I dette tilfælde Lis Jørgensen, Dorthe Sindal og Grethe Skov, og ingen på Ærø, heller ikke jeg, har nogen som helst grund til at tro, at de kvinder ikke er bundhæderlige og reelle. En helt uforbeholden undskyldning fra mig er derfor på sin plads, undskyld Lis, Dorthe og Grethe.

Annonce
Bjarne Mahler Schou. Foto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykkelig afslutning på Hamed Rezaiis sag

Endelig fik Hamed Rezaii sit svar. Og lykkeligvis for ham var det et positivt svar. Han har langt om længe fået den opholdstilladelse, han så inderligt har ønsket sig. Det er meget, han har været igennem. Lægeerklæringer har dokumenteret, at de psykiske traumer, han har fået som følge af sin opvækst i og flugt fra Afghanistan, har medført , at han lider af posttraumatisk stress syndrom. Bedre er det ikke blevet af, at hans sagsforløb har været en knudret affære med en del afslag og meget lang ventetid. Nu er det heldigvis overstået. Svaret er nået frem til Ærø, og så er der ikke så meget at sige til, at hans hoved var så fyldt med impulser, at hans umiddelbare behov egentlig var at slukke for hjernen og bare spille Playstation, efter han først havde kaperet, hvad nyheden betød for hans liv og færden. At der så også lige sniger sig yderligere en lettere grotesk detalje ind i sagsforløbet, er på bundlinjen underordnet for Hamed Rezaii. Det vigtigste for ham må være, at han har fået lov til at blive i landet. Nu kan han koncentrere sig om at passe sit arbejde og komme videre med bearbejdningen af PTSD'en. Og naturligvis kan han arbejde videre med integrationen i det samfund, han allerede er en del af. Den groteske detalje er måske også en anelse kendetegnende for et sagsforløb, hvor tidsplanen skred, og det har knebet gevaldigt med den gode og oplysende kommunikation fra Udlændingestyrelsen til Hamed Rezaii og familien Kjelsmark, som han har boet hos, mens hans ansøgning om at få en opholdstilladelse er blevet behandlet. Sidste krølle på sagen er, at Udlændingenævnet ved en fejl ikke fik fortalt Rezaiis advokat, at ansøgningen var gået igennem. Advokaten blev blot bedt om at fremskaffe nogle boligpapirer, og derfor kom det frem, at sagen var afsluttet med et lykkeligt resultat for Hamed Rezaii. Måske er det ikke den største fejl eller den tungeste opgave i hele sagsbehandlingen, der er kikset, men det er trods alt en ret vigtig oplysning, der ikke er blevet givet videre til først Hamed Rezaiis advokat og siden hovedpersonen selv. I sig selv behøver det ikke give meget røde ører. Fejlen har trods alt ikke alvorlige konsekvenser for sagen. Men samlet set, har sagsforløbet ikke været kønt. Set med positive øjne kan det slås fast, at der er lavet en sagshåndtering, der på nogle felter kan danne skole for, hvordan tingene ikke skal gøres. Adskillige små og store fodfejl undervejs har sat Hamed Rezaii under et unødigt mentalt pres, og det vil da være prisværdigt, hvis den slags fejl kan undgås i fremtiden. Han er jo ikke det eneste menneske, der befinder sig i en yderst sårbar position, hvor små administrative fodfejl kan få store menneskelige konsekvenser.

Annonce