Annonce
Læserbrev

Debat: En principiel diskussion om Kogtved Søfartsskole

Annonce

Per Nykjær Nielsens (næstformand for Venstre i Teknik- og Erhvervsudvalget) ønske om at sætte sagsbehandling af Kogtved Søfartsskole på dagsordenen kan kun hilses velkommen.

PNJ peger på, at det er kommunens folk, der optræder som smagsdommere, en påstand uden hold i virkeligheden. Kommunens fagligt kompetente folk udarbejder forslag i forhold til lokalplaner og hensyn til bevaringsværdier for et område. Det er bevaring, der er vedtaget af byrådet og som baseres på demokratisk vedtaget lovgivning. Så problematikken er, at sagsbehandling både bygger på demokratiske principper, konkret lovgivning og afvejning af værdier for et lokalt specifikt område og lovgivning om nabohøring i vedtagne offentlighedsfaser. Man ønsker vel ikke at lave grin med den demokratiske proces. Som udgangspunkt må man forudsætte eller tro på at, medlemmer af et fagudvalg trods alt har et vist kendskab eller i hvert fald forståelse for procedure og lovgivning på området.

Vi har derimod oplevet, at enkelte politikere netop har taget rollen som smagsdommere; Jessens Mole, parken ved politistationen og Centrumpladsen med udvidelse af hotellet facade. Her optræder politikere, som om de var stadsarkitekter og trumfer sager igennem alene for at tilfredsstille bygherrens ønsker, også selvom det går imod oprindelige planer og vedtagelser. Eksempelvis tidligere vedtagne planer for havneområdet, som bygherren ikke mente at kunne honorere. Nu fik byen ikke lave bebyggelser med åbenhed ned mod havnen, men en ”kasselignende” bebyggelse, der optræder, som havde den nok i sig selv. Hoteludvidelsen ind på Centrumpladsen, som viser sig af have så voldsomme dimensioner på alle leder, at det må undre selv de mindst skeptiske.

Investeringer i den kaliber er langsigtede og seriøse bygherrer, der vil bygge smukt, har tid til at vente gennem en fornuftig dialog baseret på lokalt vedtage regler for omfang og værdier. Disse bygninger står i mange år, derfor skal de være smukke og balancerede. Selv det kan Dansk Industri næppe være uenig i.

Arkivfoto: Henrik Nguyen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce