Annonce
Debat

Debat: En mager finanslov lader Danmarks bedsteforældre i stikken

Annonce

Læserbrev: Det nye røde flertal har netop indgået finanslovsaftale - en mager en af slagsen på ældreområdet.

Hånden på hjertet, så havde jeg store forventninger til den nye socialdemokratiske regerings prioriteringer på finansloven. For det har jo ikke skortet på kritik især fra socialdemokraterne i den seneste valgperiode, når VLAK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti prioriterede milliarder til ældreområdet.

Nu kan vi så trist konstatere, at skuffende 125 millioner kroner til en forsøgsordning i nogle kommuner for at "styrke omsorg og nærvær i ældreplejen" var alt, hvad det kunne blive til.

Jeg forstår godt Ældre Sagens formand, Bjarne Haastrup, når han til Ritzau udtaler: "Det ryster os, at der i finansloven er så få konkrete initiativer, der hjælper svækkede ældre. Ældreområdet er blevet stedmoderligt behandlet."

Mange ældre vil de kommende år have massivt brug for både pleje og omsorg i kommunerne, og selvom regeringen har lovet danskerne 1000 nye sygeplejersker, så kommer det ikke svækkede ældre hjemme i kommunerne til gode, da regeringen har valgt at prioritere de nye sygeplejestillinger på regionernes hospitaler.

Hvis vi både nu og i fremtiden skal sikre vores ældre en værdig pleje og omsorg, som de har fortjent, så er det den forkerte vej at gå, når socialdemokraterne skriver vores ældre ud af finansloven. At oprette en forsøgsordning som det eneste ældreinitiativ på finansloven er simpelthen så nedslående.

Derudover er det noget paradoksalt, at den røde regering opretter endnu en pulje, selvom statsministeren tordnede mod puljesystemet sidste år og varslede et opgør mod netop puljerne.

At lade Danmarks bedsteforældre i stikken er usund, socialdemokratisk politik og meget lidt klædeligt for et parti, der gik til valg på at styrke velfærden.

Jane Heitmann kritiserer den indgåede finanslovsaftale. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce