Annonce
Læserbrev

Debat: El Wunder Ellen har kun sejlet i max ni måneder

Annonce

Læserbrev: Der går ikke en eneste dag, uden at jeg bliver vildt imponeret over den ærøske foretagsomhed. Således senest den 3. juni, hvor man kunne fremlægge, ikke en forkromet, men en forgyldt rapport over Ellens gøren og laden på intet mindre end 144 sider, det er sgu flot.

Men men. Min gamle snørklede købmandshjerne kan ikke forstå, at man den 3. juni 2020 kan fremlægge en rapport om Ellens første år i drift, da hun sejlede sin jomfrutur, hvor jeg selv deltog, den 15. august 2019. Jeg må formode, at skrivningen af rapporten mindst har taget 18 dage, og således har El Wunder Ellen kun sejlet i max 9 måneder, og her skal fratrækkes mindst 1 måned, hvor hun enten har været dokket for udskiftning af de næsten nye batterier, eller hvor vejrliget har holdt hende i havn.

Kommunens estimerede bidrag til projektet var cirka 70 millioner, men da daværende burgermeister Jørgen Otto Jørgensen jo er kendt for både at gå med livrem og seler, tog man for en sikkerheds skyld et lån i kommunekredit på 100 millioner - "man skulle jo være på den sikre side, som han udtalte". At det så senere viste sig at regningen endte på mindst cirka 111 millioner plus det løse er så en anden sag.

Tror man virkelig i ramme alvor, at man i Bruxelles regner et år for 8 måneder? I worst case-scenariet risikerer man, at man kræver de 110 støttemillioner tilbage.

PS. Har sejlet meget med Ellen, og der er ikke noget at udsætte på hende. Behagelig besætning, og gratis kaffe ved forsinkelser.

Michael Rasmussen (i rød jakke) var med på Ellens jomfrutur i august sidste år. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce