Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Debat: Dyneløfteri i Ærøskøbing

Bent Juul Sørensen skriver læserbrev om helårsbeboelse i Ærøskøbing. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Da jeg i 2010 kom i kommunalbestyrelsen, fandt jeg hurtigt ud af, at tilladelserne til at få fritidshus på Ærø var lemfældige. Hvis man kendte nogen eller mødte de rette cyklister på gaden, gik alt glat igennem. Hvis man derimod ikke var en af de “gode” eller af den rette slægt eller det rette parti, så var det svært med tilladelse til fritidshus. Området var ren anarki og “klondyke”.

Undertegnede tog i 2014 initiativ til, at kravet om helårsbeboelse blev ophævet i Marstal og i den nyere bydel i Ærøskøbing. Dette låste op for familier, der var fastlåste og gav dynamik med ny tilflytning. I de lokalplaner hvor forvaltningen nåede at få det gjort. I 2016 konkretiserede en enig kommunalbestyrelse dette og slog fast, at kommunen ikke kunne håndhæve helårsbeboelse i Ærøskøbing gamle bydel, samt at dette fremad ikke kunne ændres med tilbagevirkende kraft. Klar og tydelig tale. Et flertal i Økonomi og erhvervsudvalget har i torsdags valgt at overse denne demokratiske beslutning fra 2016 og vil nu lave dyneløfteri i Ærøskøbing. Vel at mærke kun i huse, der er anmeldt af Jens Weiss.

Så har man det rette parti eller rette slægt, går man stadig fri. Jeg finder, det er en uanstændig forskelsbehandling og en handling, der sker helt imod hvad kommunalbestyrelsen har vedtaget.

Annonce

MEN IKKE NOK MED DET.

På det åbne land har man administrativt bestemt at kontrollere alle tyske borgere. Der omtales anonyme anmeldelser, men intet håndfast er lagt frem for politikerne. Slet ingen forankring i det politiske felt. En kraftig rundbarbering på cvr. nr., skat og moms und “alles muss sein” sker nu. En behandling de færreste lokale forretninger uden kasseapparat ville kunne klare. Modviljen mod udlændinge syd for Padborg er udtalt. En enkelt har endda formastet sig til at have flere huse.

Mange af de omtalte ejendomme har ellers fået en tiltrængt renovering og skabt forhold, der er til at nyde synet af. Glade tyskere der involverer sig i samfundet og tager ledige jobs.

Frie initiativer, fri dynamik og frit liv er min livret

Jeg søgte i torsdags at fastholde kommunalbestyrelsens administrations grundlag fra 2016 i Ærøskøbing, samt at standse kommunens selvbestaltede commandoraid imod tyske statsborgere. Dette lykkedes desværre ikke. Jeg stod mutters alene. Jeg synes ikke, vi skal have et samfund, hvor kommunen skal bestemme for et lille mindretal og hvad de skal bruge deres huse til. Jeg synes bedst om, at forvaltningen følger kommunalbestyrelsens retnings linjer.

Frie initiativer, fri dynamik og frit liv er min livret. Det gør Ærø til et interessant samfund at flytte til.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Debat

Debat: Danmark får flere muligheder med et ja

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce