Annonce
Ærø

Debat: - Du kan roligt inkludere mig i dit søgsmål, Henning Borchert-Jørgensen

Læserbrev: Kære Henning Borchert-Jørgensen.

Jeg er en af de mange medlemmer, der i marts var med til at stemme dig ind i bestyrelsen for Socialdemokratiet på Ærø. Dine faglige kompetencer og politiske erfaring lød som et rigtig godt bidrag til bestyrelsesarbejdet. På kort tid har jeg dog måttet erfare, at disse kompetencer og erfaringer i vid udstrækning er blevet benyttet til at udøve bevidst partiskadelig virksomhed.

Hvorfor du har valgt bruge en del af dit otium på systematisk at miskreditere borgmesteren fra dit eget parti, samt den bestyrelse du er en del af, skal jeg ikke gisne om. Men når dit besynderlige korstog begynder at inkludere videregivelse af skjulte optagelser af medlemsmøder, så er min personlige grænse nået.

I denne sag er det tydeligt, at dit eneste mål er at gøre skade, under dække af at spille forurettet.

For et par uger siden kunne jeg læse, at du ikke ønsker at blive beskyldt for at agere femte kolonne, samt at du agter at anlægge en injuriesag i den forbindelse. I torsdags var meldingen, at det kun ville blive aktuelt, såfremt du bliver ekskluderet. Det må være praktisk kun at føle sig krænket, hvis man ikke får sin vilje.

At du nu benytter din påtagede fortørnelse som en decideret trussel, er langt under din værdighed og et tydeligt tegn på, at den besindighed du påstår at opfordre til, er en lodret løgn. Du kan derfor roligt inkludere mig i et eventuelt søgsmål, også helt uden at optage mig i smug. For naturligvis er der bagtanker med din ageren, da du er alt for begavet til at lave ballade for balladens skyld.

Annonce
Hans Peter Rønn Bolding. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Tietgenprisen 2019 går til en dynamisk mand i spidsen for et driftigt værft

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Politikere skal vurdere, om Ærøs golfklub er almennyttig

Rettet onsdag den 20. november kl. 8.30: Kontingentet i Marstal Idrætsklub er 1480 kroner om året, ikke 740 kroner som først skrevet. Umiddelbart lyder det som en fantastisk nyhed for Ærø Golfklub, at en anonym person har tilbudt at låne golfklubben 3,3 millioner kroner, så den kan købe den jord, hvor banen ligger. Det er et afdrags- og rentefrit lån, så i praksis er det en gave, som giver klubben mulighed for at købe banen. Det er en flot gave, men ifølge formand for golfklubben Poul Erik Therkelsen er det alt for tidligt at juble. Sagen er nemlig den, at købet er betinget af, at de ærøske politikere, foreløbig i Økonomi- og erhvervsudvalget, beslutter at fritage klubben for at betale ejendomsskat eller grundskyld, som det også kaldes. Det er en skat, som betales til kommunen af den værdi, grunden har i ubebygget stand, i det her tilfælde knap 150.000 kroner årligt. I praksis vil der være tale om et permanent drifttilskud fra kommunen til golfklubben. Og det kan jo være fair nok, hvis man én gang for alle ønsker at hjælpe klubben, som ofte omtales som vigtig for Ærøs turisme. Men det er vigtigt, at politikerne holder tungen overordentligt lige i munden, inden de træffer en beslutning. Det fremgår af loven om kommunal ejendomsskat, at kommunalbestyrelsen kan beslutte af friholde en række institutioner helt eller delvist for at betale grundskyld. Det gælder for "sports- og idrætsanlæg tilhørende gymnastik-, idræts- og skytteforeninger eller andre organisationer med samme formål" og "almenvelgørende stiftelser eller andre institutioner med almennyttigt formål". Spørgsmålet er så, om en golfklub kan siges at være almennyttig. Svaret på det spørgsmål fra skatteekspert Henning Boye Hansen fra revisionsvirksomheden BDO til Fyns Amts Avis er, at der umiddelbart ikke er noget til hinder for, at golfklubben fritages for grundskyld. Der er nemlig eksempler fra tidligere på, at en golfklub er blevet defineret som almennyttig. Spørgsmålet er så, om politikerne er enige i det, for i sidste ende er det jo en politisk beslutning. Almennyttig betyder ifølge ordbogen "til gavn for et bredt udsnit af befolkningen", men golf er næppe for alle, endsige et bredt udsnit af borgerne. Selv om det ikke længere er en rigmandssport, som det var engang, skal man alligevel have lidt at rutte med for at kunne være med. Et medlemsskab i Ærø Golfklub for et fuldt betalende voksent medlem koster eksempelvis 6300 kroner om året. Til sammenligning koster det 1480 kroner om året at spille fodbold i Marstal Idrætsforening. Golfspillere er altså en relativt eksklusiv klub, og om Ærø Kommune skal støtte den er et dilemma, som politikerne har stået i før, og som der er mange stærke holdninger til blandt borgerne. Men denne gang er det permanent, og der er mere jura involveret. Det stiller krav til grundighed og omhyggelighed, både i administrationen og hos politikerne. Fodfejl har det med at koste dyrt, og det er der ikke råd til i denne sag.

Ærø

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Annonce