Annonce
Læserbrev

Debat: Drop kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, Hummelgaard

Læserbrev: Lars Løkke Rasmussens blå regering indførte den ene forringelse af de sociale ydelser efter den anden - ikke mindst overfor syge og svage. Ydelse efter ydelse er sænket: tilbagetrækning, dagpenge, efterløn, førtidspension og sygedagpenge.

De troede på, at flere kommer i arbejde, hvis man beskærer ydelserne. Det skal kunne betale sig at arbejde, messede de ved enhver lejlighed. De forstod ikke, at der skal et godt helbred, uddannelse og et hensyn til nedsat arbejdsevne for at komme i arbejde.

De forstod ikke (eller ville ikke forstå), at mennesker gerne vil arbejde. De forstod ikke, at den øgede beskæftigelse var et resultat af konjunkturerne og ikke af deres stramninger af ydelserne. Derfor har de ansvaret for den enormt store børnefattigdom i Danmark. Derfor er det så vigtigt at opjustere ydelserne - i første omgang ved at fjerne kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, som er hovedårsager til børnefattigdommen.

Vores nye arbejdsminister (eller beskæftigelsesminister, som regeringen ydmygende titulerer ham) Peter Hummelgaard har udtalt, at han ikke tror på at lavere ydelser, og Finansministeriets regnemaskiner er vejen til øget beskæftigelse. Det er et første fornuftigt skridt.

Desværre hæmmes hans indsats af, at regeringen først vil have en ydelseskommision til at arbejde i et år, før de vil gribe til handling. Det var den samme metode, Troels Lund Poulsen brugte ved arbejdsmiljøet, og de fleste er vist klar over, hvad der kom ud af den øvelse. I stedet for en syltekrukker har vi brug for konkrete forbedringer.

Hvis ministeren måtte være i vildrede om, hvad der skal gøres, er vi nok nogle stykker med praktisk erfaring fra arbejdsmarkedet, der gerne hjælper med et råd eller to. Vi har skabt grundlaget for en ny regering i troen på, at der kan skabes forandringer på arbejdsmarkedet.

Annonce
Christian Juhl, Enhedslisten, kommer med nogle opfordringer til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Kompliceret diagnose var ved at få Matilde til at opgive gymnasiet: - Men de sagde, at jeg ikke måtte sigte for lavt

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Landsstævnet bliver også for unge klimatosser

For nogen synes Landsstævnet garanteret langt ude i horisonten, men for en række af Svendborgs partnere er landsstævne-arbejdet ikke bare i fuld gang - man er efter sigende foran planerne med at realisere det store projekt. Derudover lader det også til, at landsstævnet 2021 i Svendborg bliver first-mover på indholdsfornyelsen. Det bliver selvfølgelig med et stort fokus på idræt og bevægelse og fællesskab. Helt som det plejer. Men derudover tilføjer Svendborg et helt særligt fokus på bæredygtighed med en række samarbejdspartnere. Helt konkret bliver der under landsstævnet afviklet et stort klimatopmøde for unge, og dermed kan de unge klimatosser altså deltage i landsstævnet uden at deltage så meget som i én sportsgren, men alene med fokus på, hvordan verden bliver mere bæredygtig. Ordet klimatosse skal i den her henseende forstås i den allerbedste betydning - helt som ordet har ændret betydning, siden Pia Kjærsgaard på valgaftenen nærmest udspyede det i sin nederlagstale. Fredag formiddag blevet ordet klimatosse kåret som årets nye danske ord, og præcis samtidig stod en række bæredygtige landsstævnepartnere og underskrev formelt det store samarbejdsdokument, der kickstarter det store bæredygtighedsfokus under Landsstævne 2021. Bag det nye, visionære samarbejde står DGI, energiselskabet SEF, Svendborg Kommune, Efterskoleforeningen - og en række unge mennesker, der også skrev under på dokumentet med projektet "Verden er vores". I det hele taget var sidste uge en markant uge for klimaet med både ny dansk klimalov, ny EU-lovgivning og ikke mindst set med unge briller: Greta Thunberg kåret som årets person af Time Magazine. 2019 blev et skelsættende år - en af den slags år, der skriver politisk historie, og som nogen allerede nu omtaler som et markant vendepunktsår. Netop på grund af klimakampen. Det er stærkt, at Svendborg på mange måder nu forsøger at lægge sig helt i front af klimakampen og især får det gjort til et markant indhold på Landsstævnet 2021. På den måde er selve mega-projektet Landsstævnet 2021 en enorm driver for selve den grønne omstilling i en by, der ellers ikke helt har været med fra start. Man har kunnet holde ferie i fjerne italienske bjergbyer med for eksempel bedre affaldssortering end det, vi har kunne præstere i vores ellers oplyste, bæredygtigheds-bevidste område af verden. Men indtil nu er vi på nogle områder blevet ved den lettere frelste snak, og det er fantastisk godt og nødvendigt, at Landsstævnet nu får en markant bæredygtighedsprofil - og dermed også kan bidrage til også at få flyttet ikke bare vores gæster i 2021, men os alle sammen i hverdagen.

Annonce