Annonce
Langeland

Debat: Dit indlæg er lige i øjet, men...

- Vi synes, at Langeland er en fantastisk dejlig ø med en natur og en række aktivitets-tilbud, som vi gerne kæmper for. Både endnu bedre og flere tilbud samt endnu bedre oplysning om tilbuddene, lyder det fra Jesper Ansbæk. Privatfoto.
Annonce

Tak for dit indlæg i Fyns Amts Avis med titlen: ”Kære Langeland, længden gør det ikke alene”. Det er altid godt med et blik udefra, og når du så krydrer din beskrivelse af, hvad vi gør godt, og hvad vi mindre godt, med et forslag til hvordan vi skal styrke turismen på Langeland er det ”lige i øjet”.

Vi står netop nu i Turist- og Erhvervsforeningen i et vadested, hvor vi skal genopfinde os selv. Kommunen købte tidligere service hos os for 1,4 millioner kroner, men fra 1. januar 2021 har de fundet noget andet at bruge pengene til.

Dermed er det meste af vores økonomiske grundlag forsvundet, og bestyrelsen og personalet i foreningen er i gang med at lave en plan for, hvad vi skal være for en forening fremover. En plan, som vi skal diskutere med vores medlemmer.

I 2017 lavede vi en turiststrategi (findes på vores hjemmeside), hvor vi også diskuterede, hvad den ”Fælles Fortælling for Langeland” skal være. Desværre nåede vi aldrig i mål med fortællingen. Jeg er enig med dig i, at det er noget, vi hurtigst muligt skal have fat i igen.

Du foreslår, at vi skal se på udviklingen på Bornholm. Desværre har vi ikke de samme muligheder som Bornholm. Når de statslige midler til fremme af turismen skal fordeles, bruger de, der sidder på pengekassen, et mærkeligt begreb (jeg forstår det i hvert fald ikke): ”Kritisk masse”.

Men det korte af det lange er, at deres analyser viser, at Langeland ikke har ”kritisk masse” og dermed ikke kan få del i de statslige midler til turistfremme, som f.eks. Bornholm kan det. Så vi må hive os selv op ved håret, og det er noget af en udfordring, også selv om langelænderne har en lang tradition for at stå sammen og løfte i flok. Det er lidt op ad bakke, selv om vi er mange, der arbejder for gode natur- og kulturtilbud langelænderne og turisterne.


Det er lidt op ad bakke, selv om vi er mange, der arbejder for gode natur- og kulturtilbud langelænderne og turisterne.


Centraliseringen er over os. I mange år har skiftende regeringer prøvet at øge effektiviteten og skabe besparelser ved at spare på indsatsen i vandkantsDK og centralisere indsatsen til landets store bycentre. Den forrige regering lavede i maj 2018 et forlig på turisme- og erhvervsområdet. Nu foregår Langelands markedsføring overfor turisterne hos Destination Fyn, hjemmehørende i Odense, under mottoet ”Fyn skal det være”.

Du omtaler ”29 vandreture på Langeland Strynø og Siø”, som du fandt på www.langeland.dk. Du skal bare lidt længere ned på samme sted for at finde en nærmere beskrivelse af turene samt en række links til de enkelte ture.

Du efterlyser flere tilbud til børnefamilierne indenfor natur og vandring. Det økologiske gods, Skovsgaard, plejer at være et hit hos børnene, i hvert fald hos mine børnebørn. Det vil jeg anbefale dig at besøge næste gang, du kommer til Langeland med familien. Firmaet Quest, et lille, hyggeligt sted på Nordlangeland, skaber eventyr og naturnære oplevelser for børnefamilier.

Nu kan ovenstående historie nemt forstås som en lang fortælling om, hvor svært vi har det. Men vi synes, at Langeland er en fantastisk dejlig ø med en natur og en række aktivitets-tilbud, som vi gerne kæmper for. Både endnu bedre og flere tilbud samt endnu bedre oplysning om tilbuddene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

Annonce