Annonce
Svendborg

Debat: DF vil genindføre klippekort til ældre

Dorthe Ullemose, DF. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Vi står i denne uge overfor de kommunale budgetforhandlinger. Et fornuftigt budgetforlig for Dansk Folkeparti skal indeholde et løft til tre områder nemlig ældreområdet, folkeskolen og lokalområderne.

Ældreområdet skal have et markant løft. Der bliver flere og flere ældre, og antallet stiger voldsomt i disse år, og hvis vi bare skal bevare det nuværende serviceniveau, vil det kræve omkring otte millioner kroner ekstra.

Vi prioriterer ældreområdet højt i budgetforhandlingerne. Udover at sende millioner til området, vil vi også gerne genindføre klippekortsordningen, som vil gøre, at beboere på plejehjem har ret til en halv times ekstra hjælp om ugen. Det kan bruges til en tur i byen, en cykeltur eller noget andet efter eget ønske.

Sidste år blev klippekortsordningen halveret. Nu vil DF have den genindført.

Klippekortsordningen blev indført på initiativ fra Dansk Folkeparti i 2016.

I 2017 og 2018 blev ordningen finansieret med et direkte tilskud på finansloven. Men i 2019 blev pengene bevilget via det almindelige bloktilskud, og dermed blev det frivilligt for kommunerne, om de ville fortsætte.

Det fik mange kommuner heriblandt Svendborg til at droppe klippekortet i 2020.

Derfor håber jeg, at den nu kan genindføres med en million mere og for vores skyld, kan klippekortet fint kobles sammen med kommunens frivillighedskoordinatorer, der skal tage initiativer, som modvirker ensomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce