Annonce
Debat

Debat: Det skal være mere trygt at føde på landets sygehuse

Læserbrev; Det er så forfærdeligt, når man hører om de mange fortællinger om fødende kvinder, der oplever et kæmpemæssigt svigt på landets sygehuse.

Som det er i dag, er der desværre alt for dårlige forhold, for de fødende – især førstegangsfødende kan mærke det - og lige så dårlige arbejdsforhold for jordemødrene. Denne situation kan i værste tilfælde koste samfundet meget i fødselsdepressioner og udbrændte jordemødre, end det vi har set hidtil.

Denne situation er med til at skabe ulighed, allerede fra livets start, da man ser private aktører, der tilbyder en høj pris for tryghed - den tryghed, som det offentlige burde sikre overfor de fødende.

En ny medlemsundersøgelse fra Jordemoderforeningen viser, at 68 procent af alle jordemødre overvejer at forlade deres arbejde på de offentlige fødestuer. Flere jordemødre er brudt sammen, da de blev spurgt, hvordan travlheden har påvirket dem.

I SF har vi forslået, at førstegangsfødende bliver garanteret forældre- og fødselsforberedelse og jordemoderkonsultationer før og efter fødslen. Det skal være trygt for både barnet og forældrene, derfor kæmper vi for, at førstegangsfødende har ret til, at være på hospitalet i to dage efter fødslen.

SF´s forslag vil bl.a. medføre, at der skal ansættes flere jordemødre. Til tiden efter fødslen ser vi også gerne i SF, at der ansættes andre erfarne personalegrupper, som fx sygeplejersker eller sosu-assistenter, som kan bidrage til, at mor og barn lærer hinanden at kende, og at fx amningen kommer godt i gang.

Vi bliver nødt til at skabe bedre arbejdsvilkår for jordemødrene, så vi sikrer, at de gerne vil være ansat i det offentlige. For der skal ikke herske tvivl om, at vi i SF ønsker et stærkt offentligt sundhedsvæsen. Ligesom det skal være trygt for alle, at sætte et lille nyt barn i verden. Ingen skal opleve en fødsel som et traume på grund af travlhed.

Man kan ikke føde hurtigere og mere effektivt. Det tager nu engang den tid, det tager. I SF vil vi gerne skabe mere ro på føde-og barselsgangene, og derfor stiller jeg op til regionsrådet i Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce