Annonce
Debat

Debat: Det politiske juletræ 2019

Annonce

Læserbrev: Juletræet i de små hjem bliver nok, som det plejer at se ud med en masse pynt og glimmer.

Når det gælder det politiske juletræ, er det top med stjerne, der er i fokus: den nye klimalov.

Danmark skal være den nye ledestjerne for resten af verden. Vi skal nu vise, at man kan være konkurrencedygtig og bæredygtig på en samme tid, uden at vi bliver fattigere. Vi skal udvikle teknologier, og resten af verden skal købe vores teknologier. Vi skal gå forrest, og vi gør det med en ny historisk klimalov.

Så i år ser det ud til at vise mænd skal gå efter noget, der glimrer højteknologisk. Nye måder at leve på, der har teknologien i højsædet. Det er en bindende aftale. Bred aftale. Klimaloven, den mest ambitiøse aftale i verden, hvor handlingsplanerne skal forhandles politisk.

Vi ved endnu ikke hvordan. Så der er meget at gøre. Kampen er ikke slut; slet ikke på det folkelige plan, som jeg ser det. Det må aldrig ende med, at stat og storkapitalen allierer sig mod resten af samfundet, hvor man på grund af miljøet tilsidesætter alle andre hensyn.

Man må heller ikke forglemme, at megen af den teknologi, vi benytter os af, har fjernet os fra naturen - mere og mere. Fjernet fra at protestere, fordi teknologien luller folk i søvn.

Juletræets stjerne må heller aldrig fjerne os yderligere væk fra livsglæde, samhørighed og mening. Vi har glemt at forholde os til, hvilket samfund vi ønsker os - når du ser et stjerneskud.

Lone van der Ploeg Olufsen roser klimaloven. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce