Annonce
Svendborg

Debat: Det maritime ligger Venstre meget på sinde

Mette Kristensen, medlem af Svendborg Byråd og gruppeformand for Venstre.
Annonce

Naturligvis skal der være plads til både maritime og kulturelle aktiviteter på Svendborg havn, og det glæder mig, at flere partier nu stiller sig positivt overfor Venstres forslag om at samle de maritime aktører med henblik på at skabe nye og spændende maritime aktiviteter på havnen. Jeg er selv uddannet og opdraget indenfor den maritime verden i Svendborg og driver i dag egen maritim virksomhed. Det maritime ligger os meget på sinde.

Allerede i efteråret tog Venstre initiativ til at indgå i en dialog med Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen og Svendborg Museum, og det blev således startskuddet til det budgettema, som vi nu håber at få bred opbakning til. Vi deler fuldt ud Sydfynslistens og Jens Munks entusiasme for det maritime, men i vores optik kan det også blive for snæversynet, og vi skal have respekt for, at området er hele Svendborgs havn og Frederiksø.


Uanset om der skal være teater- eller museumsaktivitet eller noget helt tredje, så er det afgørende, at Frederiksø appellerer til den brede befolkning.


For Venstre er udvikling af havneområdet og Frederiksø nemlig et både-og og ikke kun et enten-eller. Vi har flere forslag til, hvilke projekter der kan udvikles, men for os er det desuden vigtigt, at de maritime aktører og erhvervslivet bliver inddraget og involveret i processen. Med hensyn til de kommende aktiviteter på Frederiksø har vi tidligere udtalt - og det mener vi fortsat - at uanset om der skal være teater- eller museumsaktivitet eller noget helt tredje, så er det afgørende, at Frederiksø appellerer til den brede befolkning og ikke kun en snæver skare af eksempelvis teatergængere eller museumsgængere. Det skal være en folkelig ø, hvor vi også fortsat ser for os, at Kammerateriet skal levere god stemning, musik og koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce