Annonce
Læserbrev

Debat: Det ligger i ærøboernes gener at drille

Annonce

Læserbrev: Som en bowlingkugle kom Gitte ind fra sidelinjen, lavede en strike og vi ”gamle mænd” væltede rundt i et spil kegler.

Et friskt pust, flot entré, Gitte og velkommen på banen.

At drille og kalde ting samt hinanden for øgenavne er ikke noget, min generation har opfundet, det ligger i ærøboernes gener. Se bare på traditionerne omkring helligtrekonger og fastelavn. Som tilflytter uden tidligere tilknytning til Ærø kan det måske en gang imellem virke voldsomt, men et læserbrev uden kant bliver i min verden kønsløst.

Stikker man næsen frem, må man også tage de tæsk, der kommer, og med hensyn til øgenavne har jeg da personligt fået et par nye føjet til hen over nytåret, men det lader til at være det hele værd, for siden mine julesange i avisen har jeg ikke set nævneværdig markedsføring fra Rudkøbing.

"Bykonge" har jeg nu også fået påduttet, og lige bortset fra det sjove i, at tre voksne mænd står og bukker for mig på vej ind til bageren, er det i negativ mening jo også et øgenavn, ikke også Gitte!

På andre øer uddeler man skam også øgenavne, for eksempel opfandt man på Strynø ”Marstals færgemafia”, da en flok marstallere prøvede at stjæle deres færge.

Man kan vælge og blive ked af det ligesom Gitte, man kan vælge og lukke øjnene ligesom flertallet, eller man kan give Marstal budskabet om, at mafiaens kontrol over byen, altså koster på bundlinjen.

Noget, der gør mig ked af det, Gitte, er, når selv samme mafia chikanerer dem som Finn Galatius kalder ”det beskidte dusin” samt deres nærmeste. Sidste år blev 2 museumsinspektører også lige udraderet. Er der nogen der har fantasi til at forestille sig, hvordan det ville gå Weiss og Heide, hvis de havde stemt imod mafiaens ”anbefaling” med hensyn til billettering!

Sluttelig vil jeg gerne tilføje, at ironi og sarkasme næsten ikke forekommer i dette indlæg, jeg har ingen følgere (udover de 3 ved bageren), tronfølgerne bor ikke på øen, og i modsætning til Ærøs selvudnævnte dronning behøver jeg ikke konstant at kommentere alt på Facebook for at pleje mit ego.

Per Kristensen. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Langeland For abonnenter

Venstre vil bygge nyt plejehjem på Langeland: Forlod forhandlinger efter forgæves forsøg på enighed

Annonce