x
Annonce
Læserbrev

Debat: Det er nu fællesskabet skal stå sin prøve

Stor ros til administrationen i Svendborg og borgmester Bo Hansen for, at tage de alvorlige skridt i kampen mod spredning af Corona-virus og for at gøre brug af de anbefalinger, som vi får fra Sundhedsstyrelsen.

Også stor ros til sundheds- og plejesektoren, politiet og m.v. der hver dag knokler for at passe på os alle sammen.

Jo færre, der bliver smittede, og jo langsommere smitten spredes, des bedre muligheder er der for, at sundhedsvæsenet kan følge med og give den rigtige pleje og omsorg til dem, der bliver syge.

Vi skulle nødig ende som Italien, hvor flere tusinde er døde og militæret må flytte de døde med militærkøretøjer, fordi bedemændene er syge og mange krematorier er overbelastede.

Det er vigtigt, at vi forstår alvoren – der er brug for at alle lytter og håndterer tingene rigtigt. Vi skal passe på os selv og hinanden.

Hvor bliver man stolt, når man oplever det sammenhold og samfundssind, vi på Sydfyn udviser. Vi skylder en stor tak til lærerne, der i mange tilfælde står for fjernundervisning og pædagoger, der står for nødpasning i forskellige institutioner - og alle andre, der hjælper hinanden på kryds og tværs.

Det er dejligt, at kommunerne står sammen på Fyn og hjælper hinanden med at gøre en ekstra indsats for især at passe på vores ældre og svage medborgere. Det kan have store konsekvenser, hvis de bliver ramt af virussen.

Som kommune har vi foretaget mange vigtige tiltag for især de ældre og svage i denne svære situation – men også initiativer, der skal holde hånden under vores erhvervsliv.

Tiden er ikke til at profilere sig politisk. Vi skal stå sammen på tværs af partipolitiske anskuelser, når det gælder - og det fornemmer jeg klart, at vi gør.

Verden har forandret sig og lagt sig på sygesengen. Corona-virussen er på krigsstien. Måske er det en kærkommen mulighed for os til at tænke over, hvordan vi indtil nu har brugt vort liv, og hvordan vi ønsker at bruge det fremover.

Måske har vi haft ALT for travlt. Så travlt, at vi ikke et eneste øjeblik har givet os den gave at stoppe op og tænkt over, hvor vi egentlig var på vej hen, og hvilke værdier der er vigtige.

Dorthe Ullemose (DF), byrådsmedlem i Svendborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: En pakkeløsning med økonomisk og moralsk støtte

Det er et fantastisk initiativ i al sin enkelthed, som Støtteforeningen Svendborg Demensby er kommet på. De frivillige i foreningen, som normalt giver et nap med i demensbyen, vil gerne give et solidt klap på skulderen – på behørig afstand – til de ansatte, og derfor giver frivilligforeningen et gavekort til de frivillige, som de kan bruge på Café Citronen i Svendborg. Værdien af sådan et gavekort er underordnet. Det er faktisk tanken, der tæller, og de bedste gaver – dem, der kryber helt ind under huden – er jo oftest dem, som kommer uventet. Det er en hård tid for sundhedspersonale på tværs af Danmark, uanset om de arbejder på et plejehjem, et sygehus eller i en ambulance. De står i frontlinjen i coronakrisen, og det er næppe kun rent fagligt, de er under pres, men formentlig også i en eller anden grad i familielivet, som også er vendt på hovedet i mange hjem. Derfor er de gestusser, som den de frivillige i demensbyen og mange andre kommer med i disse uger vigtige og er måske med til lige at give de procenter ekstra energi, som der er brug for. De frivillige rammer dog også plet på en anden måde. For med gavekortene får de lagt penge i en af de lokale virksomheder, der har seriøse udfordringer i en tid, hvor folk jo skal blive hjemme. Det er en nervepirrende økonomisk tid, hvor de fleste grene af erhvervslivet har fået tæppet hevet væk under sig. Som om det ikke var nok, så er det ikke til at sige, hvor længe de må stå der på det kolde betongulv. Og det er slet ikke til at sige, hvordan og hvor lang vejen er op af den økonomiske krise efterfølgende. Så når en gruppe frivillige finder lidt likviditet, er det fantastisk tænkt at lægge den lige præcis, hvor den er mest savnet: I erhvervslivet. Og så er der det sidste pletskud: Som kassereren i Støtteforeningen Svendborg Demensby, Dan Jeppesen, så rigtigt siger, er det jo ikke sådan en idé, de har taget patent på. Der er sikkert fonde, foreninger og hvad-ved-jeg, som kan finde nogle af de hårdt savnede likvide midler til erhvervslivet, der måske ligefrem kan sikre, at de kommer igennem denne coronakrise. Det redder ikke alle, men der er altså en grund til, at ”mange bække små gør en stor å” er blevet til et ordsprog.

Annonce