Annonce
Svendborg

Debat: Det er en ommer på Svendborgbanen, transportminister

Erling Bonnesen
Annonce

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har igen udskudt den nødvendige udskiftning af signalsystemet på Svendborgbanen, med henvisning til, at pengene er flyttet til Sjælland til anvendelse på andre baner der, fordi banerne der hænger sammen, siger ministeren. Det er en yderst tyndbenet forklaring.

Svendborgbanen hænger altså også sammen med resten af jernbanenettet. Jeg tror ikke det er nødvendigt, at forklare, at Svendborgbanen kører til Odense Banegård, hvorfra man kan stige om til andre tog eller andre transportmidler. Svendborgbanen er mindst ligeså vigtig som andre baner og der har fra skiftende regeringer været prioriteret, at udskiftningen af signalsystemet på Svendborgbanen skal gennemføres senest i 2021.


Det er jo komisk og nærmest grotesk, at ministeren forventer flere penge til infrastrukturområdet og samtidig udskyder signaludskiftningen igen på Svendborgbanen


Og løsningen ligger lige for. Transportministeren udtaler i Avisen Danmark d. 14. juli 2020 i artikel ”Transportminister: Der kan blive flere penge til veje og baner på grund af corona”.

Jeg har derfor stillet følgende spørgsmål til transportministeren: Vil transportministeren sikre, at udskiftningen af signalsystemet på Svendborgbanen bliver fremrykket igen til gennemførelse i 2021, evt. 2022 med henvisning til at ministeren forventer flere penge til infrastrukturområdet, som det fremgår af artiklen.

Det er jo komisk og nærmest grotesk, at ministeren forventer flere penge til infrastrukturområdet og samtidig udskyder signaludskiftningen igen på Svendborgbanen. Og rækkefølgen var fastlagt.

Det er en ommer, transportminister !

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce