Annonce
Svendborg

Debat: Det er dejligt, når politik på Christiansborg kan mærkes på Fyn

Bjørn Brandenborg
Annonce

Læserbrev: Det er svært at lave en udligningsreform. For nogle kommuner skal afgive penge, mens andre får. Nogle bliver glade, andre bliver skuffede.

Da den borgerlige regering forsøge at lave en reform, fejlede de.

Heldigvis lykkedes det under lederskab af den socialdemokratiske regering i foråret at lave en god udligningsreform for Fyn, og det er meget glædeligt.

På den ene side betyder reformen, at der årligt bliver tilført en halv milliard ekstra til i de fynske kommuners budgetter.

På den anden side er der - for første gang i flere år - optimisme at spore fra en række fynske borgmestre, der i disse uger forhandler kommunernes budgetter. Det fremgår eksempelvis fra et interview på TV2/Fyn, hvor min gode partikollega og borgmester i Svendborg, Bo Hansen (S), kunne fejre, at der med aftalen blev bedre mulighed for at forbedre servicen i Svendborg og bruge flere penge til anlægsprojekter. Det er jeg helt enig med Bo i.


Uanset hvor man bor i landet, skal der være gode muligheder for at bo, arbejde, leve og uddanne sig.


Som politiker med arbejdsplads på Christiansborg, glæder det mig, når jeg bliver bekræftet i, at det arbejde jeg gør fra Christiansborg i København hjælper dem, jeg er valgt af.

Jeg er tilfreds med, at udligningsreformen, som muligvis lyder en kende tørt for de fleste, udmønter sig i konkrete forbedringer for fynboernes hverdag. Alt fra bedre forhold for vores børn og ældre til nye veje.

Når det er sagt, er jeg og mine kollegaer på Christiansborg dog langt fra færdige med at skabe bedre vilkår på Fyn og i resten af landet uden for storbyen. For uanset hvor man bor i landet, skal der være gode muligheder for at bo, arbejde, leve og uddanne sig.

Og netop dét bliver en af mine og Socialdemokratiets helt store prioriteter at sikre i denne politiske sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Annonce