x
Annonce
Læserbrev

Debat: Derinde hvor hjertet gør ondt

Lokaldebat: Der var et rørende fællesskab, da mange fulgte opfordringen og hejste Dannebrog samtidig i solidaritet i kampen mod Corona lørdag klokken 10. Jeg kunne mærke på mig selv, at det betød noget – fællesskabet.

Men jeg spurgte også mig selv; ”hvordan kan det være, at en moden erfaren gut som mig med 35 år som strømer, deriblandt 12 år i kriseområder, bliver påvirket i denne situation?”.

Svaret er simpelt: Gåden omkring corona er ikke løst endnu. Det gør os skrøbelige og usikre. Vi beskytter os selv og værner om dem, vi har kært. Derinde ved hjertet - dybt derinde, hvor det gør ondt - kan vi mærke, at usikkerheden og faren ved, at vi alle kan blive ramt - den påvirker os. Gør os utrygge og bange.

Men den gør os også stærke sammen og kærligheden, den vinder over angsten.

Nu tager livet en lille ”time-out”, og den stressede hverdag er sat på stand-by. Vi har tid til at værne om hinanden. Vise kærlighed til dem vi holder af og fælles bakke op om det, vi har så kært, nemlig livet og fællesskabet. Så derfor kære venner, familie, naboer, arbejdskammerater og alle I andre derude. Derfor er jeg stolt af det sammenhold og den empatiske solidaritet, der udvises her på Sydfyn - ja over det ganske land.

For sammen er vi stærke, og sammen skal vi nok komme igennem corona-krisen, og vi må fortsætte med at bakke op om hinanden, de ramte, de ensomme, de skrøbelige og dem, som vil miste nogen, de har kært. Det ved jeg, at I gør, og derfor står jeg klar ved flagstangen næste lørdag klokken 10.00, og hejser Dannebrog symbolsk som mit bidrag til sammenhold i kampen mod coronaens udfordringer.

John Arly Henriksen (S), byrådsmedlem i Svendborg og politibetjent.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: En pakkeløsning med økonomisk og moralsk støtte

Det er et fantastisk initiativ i al sin enkelthed, som Støtteforeningen Svendborg Demensby er kommet på. De frivillige i foreningen, som normalt giver et nap med i demensbyen, vil gerne give et solidt klap på skulderen – på behørig afstand – til de ansatte, og derfor giver frivilligforeningen et gavekort til de frivillige, som de kan bruge på Café Citronen i Svendborg. Værdien af sådan et gavekort er underordnet. Det er faktisk tanken, der tæller, og de bedste gaver – dem, der kryber helt ind under huden – er jo oftest dem, som kommer uventet. Det er en hård tid for sundhedspersonale på tværs af Danmark, uanset om de arbejder på et plejehjem, et sygehus eller i en ambulance. De står i frontlinjen i coronakrisen, og det er næppe kun rent fagligt, de er under pres, men formentlig også i en eller anden grad i familielivet, som også er vendt på hovedet i mange hjem. Derfor er de gestusser, som den de frivillige i demensbyen og mange andre kommer med i disse uger vigtige og er måske med til lige at give de procenter ekstra energi, som der er brug for. De frivillige rammer dog også plet på en anden måde. For med gavekortene får de lagt penge i en af de lokale virksomheder, der har seriøse udfordringer i en tid, hvor folk jo skal blive hjemme. Det er en nervepirrende økonomisk tid, hvor de fleste grene af erhvervslivet har fået tæppet hevet væk under sig. Som om det ikke var nok, så er det ikke til at sige, hvor længe de må stå der på det kolde betongulv. Og det er slet ikke til at sige, hvordan og hvor lang vejen er op af den økonomiske krise efterfølgende. Så når en gruppe frivillige finder lidt likviditet, er det fantastisk tænkt at lægge den lige præcis, hvor den er mest savnet: I erhvervslivet. Og så er der det sidste pletskud: Som kassereren i Støtteforeningen Svendborg Demensby, Dan Jeppesen, så rigtigt siger, er det jo ikke sådan en idé, de har taget patent på. Der er sikkert fonde, foreninger og hvad-ved-jeg, som kan finde nogle af de hårdt savnede likvide midler til erhvervslivet, der måske ligefrem kan sikre, at de kommer igennem denne coronakrise. Det redder ikke alle, men der er altså en grund til, at ”mange bække små gør en stor å” er blevet til et ordsprog.

Annonce