Annonce
Læserbrev

Debat: Der var 26.000 teatergæster, ikke 6800

Annonce

Debatten om teater og eventuel flytning af lystsejladsmuseet på Frederiksøen flyver, og godt for det. Det er vigtigt. Men jeg må alligevel reagere oven på Erik Bjeldorfs debatindlæg søndag, “Lystbådmuseum kontra teater”.

Debatindlæggets pointe går på, at Baggårdteatret trods et væsentligt milliontilskud ikke tiltrækker flere publikummer end museet. Dette værende en komplet usand konklusion, der helt blindt ikke inkluderer årsrapportens pkt. 11 - øvrige solgte billetter: 19.268. Herunder tallet for cirka 3000 svendborgensiske skoleelever, der hvert år får en stor, gratis teateroplevelse.

Lægger man det i debatindlægget nævnte antal solgte billetter i Rottefælden (6809) oveni, spillede Baggårdteatret altså i sæsonen 17/18 for 26.077 publikummer. Et noget andet og større tal end de 6809, som er nævnt i debatindlægget.

Desuden nævner Erik Bjeldorf, at teatret, udover sit tilskud på cirka 4,9 millioner, modtager cirka 2 millioner kroner i “yderligere ikke specificerede tilskud”. Dette “tilskud” er ganske enkelt ikke et tilskud, men indtægter. To vidt forskellige ting. Denne post er fondstilsagn og indtægter fra samarbejder, vi henter hjem til Svendborg fra resten af landet. Hvoraf størstedelen investeres i og bruges på lønninger til svendborgere og lokale leverandører. Altså ren win for byen, kommunen og erhvervslivet.

I øvrigt er Baggårdteatret ikke kontra nogen. Vi hylder fællesskabet og de stærke sydfynske historier - både de maritime og de mere tørskoede - og vil glæde os til at folde endnu flere af disse ud i fremtiden, for endnu flere borgere og besøgende, gerne fra Frederiksøen.

Arkivfoto: Jakob Bjerregaard Engmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Fyn

Mange busser får nye køreplaner til august

Annonce