Annonce
Læserbrev

Debat: Der var 26.000 teatergæster, ikke 6800

Debatten om teater og eventuel flytning af lystsejladsmuseet på Frederiksøen flyver, og godt for det. Det er vigtigt. Men jeg må alligevel reagere oven på Erik Bjeldorfs debatindlæg søndag, “Lystbådmuseum kontra teater”.

Debatindlæggets pointe går på, at Baggårdteatret trods et væsentligt milliontilskud ikke tiltrækker flere publikummer end museet. Dette værende en komplet usand konklusion, der helt blindt ikke inkluderer årsrapportens pkt. 11 - øvrige solgte billetter: 19.268. Herunder tallet for cirka 3000 svendborgensiske skoleelever, der hvert år får en stor, gratis teateroplevelse.

Lægger man det i debatindlægget nævnte antal solgte billetter i Rottefælden (6809) oveni, spillede Baggårdteatret altså i sæsonen 17/18 for 26.077 publikummer. Et noget andet og større tal end de 6809, som er nævnt i debatindlægget.

Desuden nævner Erik Bjeldorf, at teatret, udover sit tilskud på cirka 4,9 millioner, modtager cirka 2 millioner kroner i “yderligere ikke specificerede tilskud”. Dette “tilskud” er ganske enkelt ikke et tilskud, men indtægter. To vidt forskellige ting. Denne post er fondstilsagn og indtægter fra samarbejder, vi henter hjem til Svendborg fra resten af landet. Hvoraf størstedelen investeres i og bruges på lønninger til svendborgere og lokale leverandører. Altså ren win for byen, kommunen og erhvervslivet.

I øvrigt er Baggårdteatret ikke kontra nogen. Vi hylder fællesskabet og de stærke sydfynske historier - både de maritime og de mere tørskoede - og vil glæde os til at folde endnu flere af disse ud i fremtiden, for endnu flere borgere og besøgende, gerne fra Frederiksøen.

Annonce
Arkivfoto: Jakob Bjerregaard Engmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: Langeland har brug for hjælp

Torsdag i denne uge meddelte Langeland Kommune, at man ikke længere har adgang til biblioteket om aftenen. Det kommer efter en periode, hvor unge har lavet uro og hærværk på biblioteket - og det gælder foreløbig frem til februar. På den måde vælger man så at sige bare at flytte problemerne, for så kan de unge da ikke længere hærge på den kommunale adresse om aftenen. Men hvordan går det så med løsningen af problemet? Foreløbig ikke særlig godt, og det er lige nu i sig selv nærmest et større problem. Fredag fortalte formanden for kommunens Lærings-, social- og sundhedsudvalg, Jan Ole Jakobsen (V), at problemet her ikke handler om politiets manglende tilstedeværelse. Det handler om, at "det er nogle unge mennesker, der ikke ved, hvad de skal lave." Til det må man bare sige, at så er det lige præcis her, der skal sættes markant ind. At udelukke unge fra biblioteket kan være en sidste udvej, hvis de unge ikke ved, hvordan man opfører sig der, men med udviklingen de seneste uger er det tydeligt, at problemerne stikker langt dybere. Lige nu mangler der hurtigt svar på, hvordan politikerne så tænker at løse selve problemet - ikke bare symptombehandle ved at lukke biblioteket. Det forsvinder problemet næppe af. Derfor ventes der nu på Langeland - og fra os omkring Langeland - i spænding på, hvad det er Langeland Kommune præcist vil gøre ved den lige nu tilspidsede situation. Det er gode toner, at indsatsen trods alt er tænkt sammen med SSP - og på den måde handler de nuværende problemer altså også om politiets tilstedeværelse på Langeland. For kan vi tro på, at der bliver lavet et stykke effektivt forebyggende arbejde, når patruljerne kun runderer hver ottende time, kommer med den mobile station og ellers har åbent i politibutikken to timer om måneden? Ser vi ikke lige præcis nogle af de alvorlige konsekvenser ved centraliseringen af politiet og nedlæggelse af nærpolitistationen på Langeland? Man forstår så udmærket, at politikerne nærmest ikke magter mere snak om udkantsproblemer og dermed hellere griber til den umiddelbart mere nemme løsning at lukke biblioteket. Og flytte problemet. Men kære politikere, myndigheder og politi, det er langt fra godt nok. Få nu fat i roden på problemerne, få det frem i lyset og få skabt nogle ordentlige løsninger. Ikke mindst for alle dem, der lige nu har mistet en god mulighed for at bruge bibliotektet om aftenen. Der skal vælges en anden vej fremad - og den går direkte ved at konfrontere problemerne på et noget mere målrettet måde end det, der er sket denne uge på Langeland. Selvfølgelig sammen med de sociale myndigheder og politiet. Lige nu er de unge uromagere igen blevet svigtet - fordi ingen lytter til deres forkerte råb om hjælp om bedre forhold. Hele sagen her vidner desværre om en kommune, der er i knæ og på den måde har brug for hjælp ude fra. Både fra politiet og med flere midler fra den fælles kasse. Alternativet kan være endnu større problemer, hvis der ikke tages fat nu.

Annonce