Annonce
Læserbrev

Debat: Der skal være sikkerhedsnet under specialundervisning

Annonce

Læserbrev: Skoleområdet har de sidste mange år stået for skud med besparelser og større klasser, samtidig med at man har skullet rumme flere børn og unge med særlige behov.

Nu står skolerne overfor at skulle visitere færre elever til specialtilbud, samtidig med at budgetforliget sparer 1,7 millioner kroner på skolerne hvert år. Man vælger at sætte gang i en øget inklusion, hvor man på forhånd har sparet specialpladser væk. Derfor foreslår Enhedslisten, der skal være et sikkerhedsnet, så der er afsat midler til specialpladser, hvis inklusionen ikke lykkes.

Et barn, der har store vanskeligheder med adfærd eller læring, har brug for særlig tilrettelagt undervisning og ofte tæt kontakt til kendte voksne. Det vil ikke være muligt at tilgodese alle børn i en klasse med 28 elever, og resursetildelingen viser, at der ikke vil være råd til to-lærerordninger i mere end ganske få timer om ugen.

Lærerne vil heller ikke have tid til at forberede den særlige individuelt tilrettelagte undervisning, da de i forvejen er pressede på forberedelsestiden. Enhedslisten har i sit budgetforslag afsat fire millioner kroner i 2020 til at sikre, at disse elever får den bedst mulige faglige støtte, så der er sikkerhed for at ingen elever tvinges fra specialområdet og over i normalområdet.

Vi vil afsætte midler til dette sikkerhedsnet for at sikre at alle børn, som har behov for et specialtilbud, kan få det, også i årene fremover, ved hvert år at tildele økonomi, så der reelt er en mulighed for at arbejde med pædagogikken på skolerne uden, at det går ud over de svageste i vores samfund.

Byrådsmedlem Jesper Kiel og resten af Enhedslisten ville have sat penge af til et sikkerhedsned under specialundervisningen på folkeskolerne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce