Annonce
Debat

Debat: Der må sidde nogle mennesker med røde øren i Britta Nielsen-sagen

Læserbrev: Når man hører Presselogen søndag på TV2, tænker man: Kan det være rigtigt at bruge så megen sendetid på noget ligegyldigt. Først i de sidste minutter bliver det alvor, og her fuser også det ud.

Vi er mange i dette samfund, der gerne vil have svar på, hvordan det - at stjæle 117 millioner kroner fra samfundet - kunne lade sig gøre i et system, som det Britta Nielsen sad i. Er der nogle i systemet, der er blevet stillet til ansvar? I enhver virksomhed ville det være naturligt, at der altid er to underskrivere, når der skal udbetales penge af større beløb. Vi må derfor mene, at der må være flere, der har røde øren på det kontor Britta Nielsen sad.

Og vi må spørge: "Er der flere af tilsvarende sager i det offentlige."

Jeg ved godt det kræver arbejde at komme ind til kernen i disse sager.

Britta Nielsen får sin dom og godt for det, men der må være meget mere i denne sag, der skal opklares, så alle vi, der betaler hver mand sit, ikke skal blive ved med at se, hvordan man bærer sig af i de store offentlige gemakker.

Vi må håbe, der ikke ligger flere sager og venter.

Annonce
Svend Åge Jessen skriver om Britta Nielsen-sagen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Min Mening: Mads og monopolet og de svære dilemmaer

Jeg er nogenlunde fast lytter af radioprogrammet "Mads og Monopolet", der bliver sendt hver lørdag formiddag på P4 med Mads Steffensen som vært. Programmet kører efter det velprøvede koncept, hvor kendte personer skal besvare spørgsmål, som lytterne angiveligt har sendt ind. Spørgsmålene hedder altid dilemmaer i denne sammenhæng. Når jeg skriver angiveligt, skyldes det min mistanke om, at redaktionen selv bidrager til programmets indhold. Dilemmaerne er nemlig tit ret mærkelige, og de virker simpelthen for konstruerede til, at de alle sammen kan komme fra almindelige mennesker. Blandt den type dilemmaer, der ofte optræder, er sager hvor en lytter har købt en billet til en stor koncert eller en fodboldfinale, men så bliver vedkommende inviteret til en meget vigtig familiefest, og nu er dilemmaet, om man skal vælge det ene eller det andet. Der er svaret som oftest, at lytteren selvfølgelig skal deltage i familiesammenkomsten. Andre dilemmaer er mere vanskelige. Det kan være en kvinde, som har mødt en spændende mand under en udlandsrejse, og nu vil han pludselig besøge hende i Danmark. Men hun glemte bare at fortælle ferieflirten, at hun allerede havde en kæreste derhjemme. Andre dilemmaer handler om familier, der er blevet uenige og måske ikke har talt sammen i årevis. Ofte på grund af et arvespørgsmål eller over ukendte børn, der pludselig dukker op. Det kan også være adoptivbørn, der gerne vil lære deres biologiske ophav at kende, men hvor adoptivfamilien modarbejder ønsket. Men for et par uger siden var der et dilemma, der var så aparte og derfor bekræftede mig i, at de ikke alle kan være helt ægte. En mor fortalte, at hun havde en datter på syv-otte år. Hun havde mange gange indskærpet overfor sin datter, at hun under ingen omstændigheder måtte snakke med fremmede mænd på gaden, og heller ikke måtte tage imod slik eller gaver fra fremmede. Altså den slags personer, som man i gamle dage kaldte børnelokkere. Men nu ville hun sikre sig, at datteren havde forstået belæringen, og derfor havde hun planer om at teste hende. Det skulle foregå på den måde, at hun ville finde en arbejdskollega, som skulle agere børnelokker, og så ville hun se, hvordan datteren reagerede. De kendte personer i programmet sagde heldigvis, at det var en meget dum idé, som moderen havde fået, og at det var noget af det mest mærkelige, de nogensinde var blevet spurgt om. Men tilbage er det store spørgsmål for mig. Findes der mødre, der kan få så tossede tanker? Eller er det født i hjernen på en fortravlet journalist, der hver uge skal udtænke en håndfuld mere eller mindre realistiske dilemmaer? Jeg håber sandelig, det er det sidste, som er det rigtige. For skulle der virkelig findes mødre, der tænker sådan, så ville de næsten selv fortjene at blive indberettet til nogle sociale myndigheder.

Svendborg

Lukker på Toldbodvej og åbner på Lerchesvej: Fakta åbner ny butik ved havnen

Annonce