Annonce
Debat

Debat: Der er spændende muligheder i en forbindelse til Als

Annonce

Læserbrev: I Fyns Amts Avis søndag 1. december har formanden for AlsFynBroens styregruppe en kronik, som giver et opråb til svendborggenserne om at komme ind i kampen om en Als-Fyn-bro.

Svendborg kan vinde stort ved at få gang i infrastrukturen med en omfartsvej fra Svendborg til Faaborg.

Vi konservative kan ikke være mere enige med Jørgen Mads Clausen, men desværre er der 25 byrådsmedlemmer, som ikke kan se perspektivet i disse udtalelser.

Nøjagtig for et år siden fremsatte Det Konservative Folkeparti et forslag, på det sidste byrådsmøde i 2018. Det gik på at Svendborg Byråd skulle fremsætte en henvendelse til transportminister Ole Birk Olesen (LA) samt Folketingets transport-, bygnings- og boligudvalg om at afsætte penge til en realisering af en omfartsvej syd om Hvidkilde Sø, Ollerup og Vester Skerninge. Dette ønske var relevant, da der var stor snak om den megen trafik og en manglende cykelsti.

Vi påpegede, at det var en win-win situation, for at slå to fluer med et smæk. For det første for at få vores egen infrastruktur på plads, så en af Svendborgs største industrier, Scan-Hide, kunne få deres tilkørselsforhold løst med de store modulvogntog og samtidig få sat gang i den første etape af omfartsvejen mod Faaborg.

Desværre var det kun de to konservative, DF og løsgænger Jens Munk, som kunne se perspektivet i dette.

Jørgen Mads Clausen skriver videre i kronikken, at borgmester Bo Hansen (S) i Fyens Stiftstidende, 28. november om projektet taler for en Als-Fyn-forbindelse spændende og siger, at det vil være en kæmpemæssig infrastrukturmæssig gevinst for vores område.

Så kære Bo Hansen, se nu at få talt med Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager (S), om en fælles henvendelse til vores nye transportminister Benny Engelbrecht (S), og der er jo ikke problemer med partifarven.

Palle Fischer skriver om en broforbindelse mellem Fyn og Als. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce