Annonce
Svendborg

Debat: Der er så skønt ved vandet

Mogens Nielsen, NH Towage
Annonce

Frederiksø er en skøn plet – og ikke noget at sige til, at mange tænker ”det ville være skønt at have noget der”.

Udviklingen af det intime og værdifulde blandede miljø på Frederiksø, som man kender det i dag - er udviklet gennem mange år og har krævet både ildsjæle, politisk bevågenhed og som det ofte er tilfældet, når noget bliver en succes – en smule held.

Engang, for ikke så mange år siden – var øen, med sine tomme, snavsede bygninger efter en af byens største arbejdspladser – ikke særlig attraktiv for andre end netop maritime virksomheder – der både havde haft – og stadig ønskede – deres gang og virke på øen.

Ikke mindst fordi deres virke jo hænger sammen med adgang til vandet.

Ideer var der dengang nok af – investorer med forventninger om store gevinster var der også – i det hele taget var der fyldt med opportunister – naturligvis - når noget bliver ledigt og er så unikt som en hel ø, midt i et havnemiljø og med direkte adgang til byen.


I en levende by som Svendborg vil der altid være proaktive mennesker, der gerne vil profilere sig på sager, som har betydning for byen.

Mogens Nielsen


Interessenterne var mange og havde meget forskellige ønsker. Ingen ved i dag, hvordan det var gået, hvis andre ideer havde fået lov til at gå sin gang på Frederiksø – men vi kender det skønne resultat, der ligger der i dag – som turister såvel som byens beboere – er rigtig glade for.

I en levende by som Svendborg vil der altid være proaktive mennesker, der gerne vil profilere sig på sager, som har betydning for byen. Uden sådanne mennesker ville udviklingen gå i stå.

Mit ønske er, at det eksisterende miljø også får en stemme – så vi ikke bare skal stå som tilskuere til en proces, der nemt kan ende med, at dem, der råber højest, får deres vilje.

Jeg har heller ikke noget mod at indrømme, at min drøm for området er en fortsat styrkelse af de maritime arbejdspladser – med de eksisterende kulturelle indslag som permanente.

Jeg kan være nervøs for, at flere kulturelle tilbud, med tiden, vil føre til begrænsninger for de virksomheder, der har arbejdspladser på stedet – som man for eksempel ser det, når der bygges boliger omkring eksisterende industri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce