Annonce
Debat

Debat: Der er opbakning til den grønne omstilling

Peter Rasmussen, Tåsinge. Arkivfoto: Rumle Skafte

Læserbrev: Når man læser avisen, kan man få det indtryk, at der er stor modstand mod den grønne omstilling med vedvarende energi med solceller, solvarme, biogas og vindmøller. Faktisk er 80 procent af befolkningen positive ifølge flere undersøgelser, men der er stadigvæk 20 procent, som er negative overfor den grønne omstilling, hvoraf en mindre del klager.


Det er ikke acceptabelt, at en lille minoritet forsøger at stoppe den grønne omstilling ved at piske en stemning op med stor klageaktivitet.


Annonce

Det er beklageligt, at klagerne føler sig kørt over uanset, hvor langt eller tæt på de bor fra anlæggene. Langt de fleste klagere bor relativt langt væk, og der findes klagere på flere kilometers afstand. Heraf er der omkring 20 personer, som vedbliver at klage over alt og alle og præger debatten uafbrudt.

Det er ikke acceptabelt, at en lille minoritet forsøger at stoppe den grønne omstilling ved at piske en stemning op med stor klageaktivitet. Anbefalingen er, at disse personer i stedet går sammen om at skabe aktivitet og for eksempel selv tager initiativ til fælles energianlæg. Alternativt bliver de kørt over af flertalsdemokratiet, som vil den grønne omstilling.

På erhvervssiden er der omkring 50.000 arbejdspladser i den grønne omstilling og i vindkraft alene 33.000 arbejdspladser og 54 milliarder kroner eksport med store skatteindtægter til velfærdsstaten. I en kommune, der har svært ved at sagsbehandle den grønne omstilling, kommer der ikke nye arbejdspladser. Kommunen er for følsomme overfor klagerne og lader sig påvirke af både avisen og Facebook.

Hvor er de konstruktive løsninger på problemet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce