Annonce
Læserbrev

Debat: Der er forskel på ironi og sarkasme

Læserbrev: Kære Per K. Kristensen.

Kan godt se, at ud fra mit forrige læserbrev, kan det virke som om jeg skærer alle over én kam. Jeg vil på ingen måde betegne dig som bykonge. En bykonge er, i mine øjne, en som anfører en større eller mindre gruppe gennem social kontrol, med hjælp fra rygklappere, medløbere eller disciple - som jeg valgte at kalde dem i mit læserbrev.

Jeg mener dog stadig, at dine og de andre herrers læserbreve, som vi kunne læse op til og over julen, havde en retorik som var unødvendig.

Når du skriver, at man driller hinanden på Ærø, så er jeg helt enig. Men der er forskel på ironi og sarkasme. Når man skriver noget, som man ved kan ramme andre på følelser, så er det ikke ironi og drilleri mere. Så bliver det for meget, selv for en indfødt ærøbo, som mig.

At du så vælger at skrive et læserbrev til mig, med samme retorik som i juledagene, kan jeg jo kun trække på smilebåndet af.

Hvis man kun kan deltage i en debat, ved at bruge sarkasme og nedladende retorik, så skriver man netop for sit eget egos skyld, for ingen andre end én selv, kan umuligt få noget af det. Det samme sker, hvis man er humorforladt og ikke kan finde den hårfine grænse mellem ironi og sarkasme.

At jeg vælger, at debattere via Facebook er vel en privatsag. På Facebook går dialogen lidt hurtigere end i en avis. At jeg vælger at debattere på Facebook, frem for at være lurepasser, er jo mit valg. Det kræver ben i næsen, at være med i debatterne. På Facebook findes i høj grad også folk som ikke formår at anvende en ordentlig retorik eller god netetik. Derfor tror jeg mange afholder sig fra at deltage i debatten. Det er da også meget nemmere bare at være tilskuer på Facebook som du og sladre om det uden for Facebooks vægge.

Tak for dit bud på nye øgenavne til mig. Hvis jeg kan vælge, vil jeg helst have Finn Galatius' forslag. Han ramte nemlig plet. Jeg er i den grad en madamme. Dronningetitlen tager jeg ikke til mig, idet jeg ikke er hævet over andre eller udøver nogen form for social kontrol. Bowlingkuglen vælger jeg også fra, selvom jeg sagtens kan se, at min fysik kunne passe. Det ville egentlig ikke gøre mig noget, men det ville jo gøre dig til en kegle. Og det tænker jeg ikke du er.

Det ærgrer mig, Per, at du bruger den retorik som du gør. Dine og de andre herrers budskaber forsvinder i jeres valgte retorik og det er ærgerligt.

Annonce
Gitte Ferndal. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce