Annonce
Læserbrev

Debat: Den Blå Lagune lever – men er det på lånt tid?

Læserbrev: Som repræsentant for udsatterådet har jeg deltaget i arbejdsgruppen vedrørende mulig alternativ placering af Den Blå Lagune. Arbejdsgruppens konklusion var en indstilling om, at Den Blå Lagune bliver, hvor den er, og med et samtidig tilbud om at arbejde for et godt naboskab med det kommende Simac.

Vi var alle rigtig glade for Social- og Sundhedsudvalget fulgte vores indstilling, og stor var derfor forundringen, da byrådet efterfølgende satte en tidsgrænse på to år. Men det, der virkelig får undertegnede op af stolen, er bemærkningen om, at nu skal brugerne "bevise godt naboskab", jævnfør artiklen i Fyns Amts Avis. Det fremgår endvidere, "at lagunen kan få lov til at blive, (...) hvis de kan holde sig på måtten". Samtidig er udmeldingen fra Venstre (og efterfølgende fra DF), at det tror de simpelthen ikke på kan lade sig gøre.

Det er da en rigtig trist drejning, sagen har taget. En konstruktiv drøftelse i arbejdsgruppen vendes nu helt på hovedet, og nu er det pludselig brugernes ansvar for at "opføre sig ordentligt", og at "det er slut med salg af hash og stoffer". Har Venstre og DF dokumentation, som ikke er kendt af arbejdsgruppen, for deres påstande? Og brugerne kan vel berettiget stille spørgsmål til, hvad det så er for betingelser, de skal leve op til. Hvornår er deres opførsel godkendt? Hvad er det for politiske holdninger, der til stadighed lægges til grund for, at salg af hash og stoffer alene er brugernes ansvar?

Derfor har jeg anmodet om, at den tidligere arbejdsgruppe genoplives. Formålet er at få beskrevet de krav, brugerne skal leve op til. Brugerne har i arbejdsgruppen fremsat rigtig gode forslag til et fremtidigt godt naboskab. Er der lyttet til det? Er der lyttet til deres ønske om at opsætte videoovervågning med videre?

Det er vigtigt for brugerne at kende de betingelser, der er opstillet, og ikke mindst at ansvaret for kulturen på pladsen ikke alene tillægges brugerne, men at politikerne og forvaltningen tager deres andel.

Så kære politikere: Ros i stedet brugerne for deres initiativ til godt naboskab, fordi de holder fortovet rent og passer på de dyre både i havnen i stedet for at udskamme dem for "dårlig opførsel". Det er fuldstændig urimeligt. Brugerne bidrager på alle måder til en positiv havnekultur og skal ikke gøres ansvarlig for andre politimæssige og forvaltningsmæssige udfordringer.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce