Annonce
Læserbrev

Debat: Den Blå Lagune lever – men er det på lånt tid?

Læserbrev: Som repræsentant for udsatterådet har jeg deltaget i arbejdsgruppen vedrørende mulig alternativ placering af Den Blå Lagune. Arbejdsgruppens konklusion var en indstilling om, at Den Blå Lagune bliver, hvor den er, og med et samtidig tilbud om at arbejde for et godt naboskab med det kommende Simac.

Vi var alle rigtig glade for Social- og Sundhedsudvalget fulgte vores indstilling, og stor var derfor forundringen, da byrådet efterfølgende satte en tidsgrænse på to år. Men det, der virkelig får undertegnede op af stolen, er bemærkningen om, at nu skal brugerne "bevise godt naboskab", jævnfør artiklen i Fyns Amts Avis. Det fremgår endvidere, "at lagunen kan få lov til at blive, (...) hvis de kan holde sig på måtten". Samtidig er udmeldingen fra Venstre (og efterfølgende fra DF), at det tror de simpelthen ikke på kan lade sig gøre.

Det er da en rigtig trist drejning, sagen har taget. En konstruktiv drøftelse i arbejdsgruppen vendes nu helt på hovedet, og nu er det pludselig brugernes ansvar for at "opføre sig ordentligt", og at "det er slut med salg af hash og stoffer". Har Venstre og DF dokumentation, som ikke er kendt af arbejdsgruppen, for deres påstande? Og brugerne kan vel berettiget stille spørgsmål til, hvad det så er for betingelser, de skal leve op til. Hvornår er deres opførsel godkendt? Hvad er det for politiske holdninger, der til stadighed lægges til grund for, at salg af hash og stoffer alene er brugernes ansvar?

Derfor har jeg anmodet om, at den tidligere arbejdsgruppe genoplives. Formålet er at få beskrevet de krav, brugerne skal leve op til. Brugerne har i arbejdsgruppen fremsat rigtig gode forslag til et fremtidigt godt naboskab. Er der lyttet til det? Er der lyttet til deres ønske om at opsætte videoovervågning med videre?

Det er vigtigt for brugerne at kende de betingelser, der er opstillet, og ikke mindst at ansvaret for kulturen på pladsen ikke alene tillægges brugerne, men at politikerne og forvaltningen tager deres andel.

Så kære politikere: Ros i stedet brugerne for deres initiativ til godt naboskab, fordi de holder fortovet rent og passer på de dyre både i havnen i stedet for at udskamme dem for "dårlig opførsel". Det er fuldstændig urimeligt. Brugerne bidrager på alle måder til en positiv havnekultur og skal ikke gøres ansvarlig for andre politimæssige og forvaltningsmæssige udfordringer.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

GOG

Ung GOG-målmands skifte officielt

Annonce