Annonce
Debat

Debat: Dem, der kan selv, skal selv

Steen Tinning, De Radikale. Foto: Roland Petersen

Læserbrev: I tirsdagens Amtsavis skriver Dorthe Ullemose, at vi som Kommune ikke kan blive ved med at acceptere, at syv ud af ti kvinder med rødder i den muslimske verden er på offentlig forsørgelse. Jamen, skal vi det? Er det sådan det er i Svendborg kommune? Nej.

Dorthe Ullemose takker også for, at vi i beskæftigelses- og integrationsudvalget har inviteret Dansk Folkeparti og andre med i de politiske forhandlinger om den indsatsplan, som udmønter beskæftigelses-planen, som er vedtaget i byrådet. Det manglede bare. Udvalget er i dag sammensat af fire fra Socialdemokratiet, to fra Venstre og jeg selv fra Radikale Venstre. Og vi vil gerne vide, hvad man tænker og mener om beskæftigelses-området hos de Konservative, Enhedslisten, SF og DF. Derfor inviterede vi partierne til møde.

Herefter har vi i et enigt udvalg gjort planen færdig på en måde, som på den ene side imødekommer nogle af synspunkterne fra partierne uden for udvalget, og på den anden side fastholder de grundlæggende principper for sagsbehandlingen, som er vedtaget i byrådet: At dem der kan selv skal selv, at medarbejderne skal hjælpe dem der ikke kan selv og at opgaven skal løses sammen med borgeren – i et forpligtende og aktivt fællesskab. Disse principper gælder selvfølgelig også for borgere, som er flygtninge eller familiesammenførte.

Annonce


Vi deltager ikke i en særlig jagt på integrationsborgere, men vi arbejder for at få flere i arbejde og for at skabe det gode match mellem borgere og virksomheder.


Derfor er der heller ikke dækning for Dorthe Ullemoses store tak til udvalget for nogle tilføjelser til afsnittet om integration. Vi deltager ikke i en særlig jagt på integrationsborgere, men vi arbejder for at få flere i arbejde og for at skabe det gode match mellem borgere og virksomheder. Det gælder for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce