Annonce
Læserbrev

Debat: Danskere er ikke racister

Læserbrev: Der er intet alarmerende i, at hver sjette dansker er enige i, at muslimer er uintegrerbare. Muslimerne siger selv det samme, blot med modsat fortegn. De mener, at danskerne skal underkaste sig islam eller forsvinde.

Dette er hele essensen og årsagen til at et støt stigende antal af danskere ikke ønsker islam. Muslimerne kræver særregler hele tiden, og at vi skal acceptere og indordne vores samfund efter dem modsat alle andre trosretninger. De nægter at holde deres religion indenfor hjemmets fire vægge. De opfører sig som et "hærfolk" og uden nogen form for ydmyghed overfor det land som har modtaget dem og forsørger dem.

Svend Løbner nægter at tage stilling til deres ideologi og deres "berigelse" i kriminalstatistikkerne eller deres syn på kvinder. Vi danskere er ikke racister, som Svend Løbner ynder at fortælle. Vi vil have lov til at stille krav til alle borgere her til lands. Vi vil at de skal indordne sig i det danske samfund. At vores spilleregler også skal gælde for dem.

Desværre ser vi at parallelsamfund vokser og skyder op flere steder i landet. Her gælder sharia og her kan hverken ordensmagten, ambulance- og brandvæsen længere færdes trygt. Vi er ved at få svenske tilstande, hvor vores børn chikaneres på perroner, gader og stræder. Vores politikere bærer en stor del af skylden, men det er en situation, som muslimerne selv har sat sig i.

Annonce
Marianne Mix, ny formand for Dansk Folkeparti i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce