Annonce
Læserbrev

Debat: Cykelsti må ikke splitte lokalsamfundet

Læserbrev: Borgermødet på Hvidkilde Gods 6. april 2019 var et unikt eksempel på, at alle gode kræfter kan mødes – denne gang i en smuk riddersal. Jeg bemærkede tillige den vidunderlige udsigt over Hvidkilde Sø på denne solbeskinnede dag. Et bredt samarbejde med mange aktører – arrangeret af cykelstigruppen i Forum 5762 og med Christian greve Ahlefeldt-Laurvig-Lehn og søn som værter.

Det er derfor mere end ærgerligt, at særinteresser er i gang med at skygge for en fælles løsning, som alle parter respektfuldt kunne have bidraget til. Jeg er ikke vidende og har ej heller "aktier" i nogles særinteresser.

Mit fokus er som borger, skatteyder, cyklist og formand for den lokale afdeling af Cyklistforbundet. Er der så ikke implicit særinteresse? Jo. Mit primære er et ægte ønske om, at parterne går sammen og holde drøftelserne i gang – og holder hverandre ud til trods. Til gavn for hele Sydfyn.

Hvis der findes et reelt ønske om, at Folketingets medlemmer skal opfatte vor egn seriøst, tror jeg ikke på et uskønt (cykel)løb med et utal af henvendelser fra nye konstellationer.

Dersom stigmatisering af nogle, blandt alle, bærer frugt, så ønsker jeg blot, at en fremtidig løsning på en cykelsti ikke splitter lokalsamfundet. På denne overskuelige plet på landkortet kan mottoet ”May the best man win” medføre uskønt samarbejde i andre henseender mange år fremover.

Annonce
Marianne Kildebjerg, formand for lokalafdelingen af Dansk Cyklistforbund. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Debat

Debat: Journalister slagter veganere

Læserbrev: Tirsdag aften på DR1 i aftenshowet skulle en ung mand ind og tale om det, han brænder for: De dyr, vi "producerer" og dermed har i vores varetægt og de forhold, de lever og dør under. Men journalisterne havde en anden agenda. Som udgangspunkt i, at veganere, som denne mand så er, er fanatiske, excentriske, ekstreme og lettere imbecile, ønskede de at tale om, hvad den unge mand bragte af ofre og ødelagde på grund af sin kamp for dyrene. Den unge mand fik ikke et selvstændigt ord indført. Alt kom til at dreje sig om hans stakkels kæreste, og hvordan han ødelagde hendes liv. De øvrige gæster havde hver især fået lov til at fortælle deres historier, var blevet lyttet til, spurgt ind til med interesse og respekt, men ikke denne unge mand, hans livsværk, det han brændte for skulle dissekeres til ukendelighed, så alt kom til at dreje sig om hans forhold til hans kæreste og dermed hans uempatiske og latterlige adfærd. Skam jer journalister. Hvorfor mon emnet: Veganisme og det, dette betyder. Altså at leve et liv uden at skade eller påføre andre, klima/miljø eller en selv smerte eller lidelse, er så brandbart et emne? Journalisterne på DR er ansat i en organisation, der er støttet af staten. Vi skal eksempelvis betale licens, og nu kommer det til at foregå over skatten. Landbruget er støttet af staten. Regeringen bilder os ind, at vi ikke kan leve uden indtægten fra landbruget. Landbruget, der er den største kontanthjælpsmodtager af alle. Selv fra EU får de støtte. Hvorfor må en ung mand, der brænder for at hjælpe dyrene og fjerne sløret fra vore øjne, så vi kan se, hvilke elendige forhold disse lever under, ikke komme frem med sit ærinde? Hvor længe kan magthaverne her i landet bilde os ind, at alle dyr har det godt, og at man sagtens kan producere 30 millioner grise om året og stadig sørge for, at de har det godt, og at deres naturlige behov bliver opfyldt? Hvis man skal afsløre, hvordan alting virkelig foregår i staldene, på transporterne og på slagterier, skal man ind med skjult kamera. Iøvrigt noget DR accepterer, når det er programmet "Kontant", der benytter sig af det. Er det en enkelt person, der sniger sig ind i en stald og tager et billede af de skammelige realiteter i en stald, får han en bøde på 500.000 kroner. Vågn op, Danmark. Sæt ikke smag over liv.

Svendborg For abonnenter

Stor anerkendelse for at tabe 100 kilo - men Kates kamp er først lige begyndt

Annonce