Annonce
Læserbrev

Debat: Covid-19 og minimumsnormeringer i praksis

Nogle gange skal der noget uventet til for at ændre på selv de små ting. At covid-19 skulle være årsagen havde ingen forudset. Som forældre i daginstitutionsområdet Øbakkerne vil vi derfor fortælle jer, hvad vi oplever, men lige så vigtigt, hvad vores børn oplever.

Covid-19 ændrede rammerne i vores syv børnehuse, og på meget kort tid så hverdagen helt anderledes ud for børn, forældre og personale. Der er brugt mange timer på at skabe børnehuse efter sundhedsstyrelsens retningslinjer, og mange ting opleves ukendt og tidskrævende. De mange daglige vask af legetøj, opdeling af børn og legeplads, håndvask og krav til aflevering af børn, som skal rette ind efter regler, som selv de voksne kan have svært ved at forstå.

Men der er også noget godt ved hele denne situation, og den vil vi gerne dele med jer. Rigtig mange forældre oplever, at de kan aflevere deres barn hurtigere, end de plejer. Ofte tog det lang tid at aflevere, men nu, hvor de afleveres uden for, løber børnene ud og leger og har næsten ikke tid til at sige farvel. Det er den bedste start på et barns morgen, men også en forælders. Da alle børn opholder sig uden for hele tiden, oplever pædagogerne også færre konflikter. Samtidig giver de ekstra ressourcer i høj grad pædagogerne tiden til at understøtte børnenes leg og hjælpe det enkelte barn med at løse konflikter, der naturligvis opstår i en leg.

Forældre oplever gladere børn, som ikke har kæmpet om legoklodser en hel eftermiddag, men til gengæld har været sammen med nærværende pædagoger. De oplever børn med dejlige røde kinder, mudder på tøjet og med en masse historier om de mange biller og regnorme i græsset. Det er altså dejligt at hente et barn, som har så meget energi.

De nye rammer har også givet børnene nye kammerater, og det har givet anledning til nye lege, som udvikler børnene, motiverer og inspirerer. I mange år har forældre og pædagoger råbt på flere hænder, og vi ser nu hvad minimumsnormeringerne betyder i praksis. Vi forældre kan tydeligt mærke, at der er flere pædagoger på trods af covid-19. Forældre har også ønsket, at få mere kontakt til pædagogerne, og denne tid har netop givet mere nærvær og kontakt til pædagoger, som passer på det dyrebareste, vi har. Det betyder utrolig meget for forældrene, men det betyder lige så meget for personalet.

Den situation Danmark er i, og som vi ikke kender slutdatoen på, indeholder ikke kun stramme regler og forbud. Den er også fyldt med gladere børn og forældre, mere kontakt og nærvær og nye udviklingsmuligheder. Den nye hverdag har i høj grad vist os, at udfordringer kan vendes til noget godt, og sammen kan vi skabe et endnu bedre sted for vores børn. Vi vil med denne gode historie ønske, at I vil se på de mange muligheder som børnehusene kunne få, ved tildeling af midler fra udligningsreformen.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce