Annonce
Debat

Debat: Coronaindsats og klimaindsats

Der mangler blandt andet cykelparkering ved covidtestcenteret på Norgesvej, skriver Henrik Nørregaard. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: På gentagne testbesøg på Norgesvej, som jo er et led i indsatsen mod corona, har jeg med skam konstateret, at der ikke er afsat plads til cykelparkering, men en masse til bilparkering. Coronakrisen er vigtig at bekæmpe, men den vil forhåbentlig blive fortid på et tidspunkt.

Anderledes er det med klimakrisen, som vi endnu kun har set en flig af, men kan udskyde med en målrettet indsats, hvor begrænsning af biltrafikken er en vigtig brik. Svendborgs politikere bør derfor sørge for, der er ordentlige forhold for cyklister ved test- og vaccinationssteder og opfordre borgere til at gå., cykle eller tage bus til test- og vaccinationssteder. De færreste bor mindre end tre kilometer (en tredjeedel af alle bilture er på under tre eller fem kilometer (halvdelen af alle bilture er på under fem kilometer)) fra stederne. Selv om det er et lille skridt, kan det være et første og afgørende skridt for at inddrage den almindelige borger i klimaindsatsen. Og hvis nogen vil mene, det er et indgreb i deres livsstil, er det for intet at regne i forhold til de ændringer af vores levevilkår, som klimaændringerne vil medføre. Vi kan ikke stoppe dem, men vi kan udskyde dem. Og undlader vi, skal vi huske, der er ingen vaccinationsløsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce