Annonce
Svendborg

Debat: Byrådet lukker øjnene

Foto: Rumle Skafte
Annonce

Læserbrev: Endnu et åbent brev til kommunalbestyrelsen.

Der er så dejligt herude på landet. Men måske ikke så meget længere, hvis man bor nær Broholm, hvor to udspekulerede lodsejere har fundet en fidus, der giver dem en årlig millionindtægt, uden at de skal røre en finger. En ting er, at de lægger jord til en smart investors himmelråbende vindmølleprojekt. Det er de i deres ret til. Noget andet er imidlertid, at de med deres tre mastodontiske møller også lægger beslag på områdets luftrum i en højde på op til 150 meter, et område vi alle er fælles om, og ikke burde kunne få eneret på.

Skruppelløse forretningsmænd er ikke et nyt fænomen, men at de så nemt har kunnet få kommunen med på den galej overrasker.

Det klinger hult når politikerne kalder projektet for "et led i kommunens grønne omstilling", og forsikrer, at alt foregår indenfor lovens rammer.


Set i forhold til nutidens teknologi, har møller af denne kaliber overhovedet ikke nogen eksistensberettigelse på landjorden i et lille land som Danmark.


Hvad nytter det, når erfaringer viser at lavfrekvent støj fra møller langt mindre end disse, føles generende for naboer så langt væk som 3,5 kilometer. Så tages beboerne i både Gudme, Oure og Lundeborg som gidsler uden mulighed for at kunne sige fra.

Da de vestlige vinde er mest fremherskende her i landet, vil det formentligt blive området omkring Lundeborg, der bliver værst ramt af den lavfrekvente rumlen som, dag og nat, angiveligt er så skadelig. Byrådet lukker åbenbart øjnene for, at der her findes et attraktivt område med en smuk natur, en dejlig by og havn, fyldt med campister, sejlere og badegæster.

Set i forhold til nutidens teknologi, har møller af denne kaliber overhovedet ikke nogen eksistensberettigelse på landjorden i et lille land som Danmark, men bør udelukkende opføres langt ude til havs.

Det siges, at man har de politikere, man fortjener. I denne sag fortjener dog både naturen, dyrelivet og beboerne i lokalområdet nogle politikere med langt mere "hår på brystet", end de udemokratiske og manipulerende eksemplarer, der lige for tiden optræder så nedladende og respektløst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce