Annonce
Debat

Debat: Byrådet kunne ikke behandle sag om hjemsendelse

Johan Emil Rasmussen, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: I søndagens udgave af Fyns Amts Avis udtrykker Arne Ebsen et ønske om, at vi i byrådet skulle forholde os til den syriske flygtningefamilie, som ulykkeligvis har følt sig nødsaget til at gå under jorden. Dette gøres blandt andet med den begrundelse, at vi i påsken markerer en særlig kristen begivenhed og derfor bør vise næstekærlighed.

Som kristen er jeg altid optaget af at vise næstekærlighed og gøre, hvad jeg kan for at hjælpe dem, som jeg møder på min vej. Det er for mig en personlig værdi, som jeg sætter højt. Derfor er jeg også helt enig med Arne Ebsen i, at vi skal hjælpe mennesker i nød, som har brug for hjælp. Vi skal også give dem en pæn behandling, så længe de er her.

Alt dette behøver ikke stå i modsætningsforhold til, at flygtninge som udgangspunkt skal tilbage til deres hjemlande igen, når det er sikkert. Man kan sagtens hjælpe mennesker i nød uden at give dem permanent opholdstilladelse.

Det er nødvendigt, at vi i Danmark fortsætter med at føre en stram udlændingepolitik. Men udlændingepolitik er noget som besluttes på Christiansborg, og derfor kunne vi som byråd ikke behandle sagen.

Dog var der en bekymring for myndighedernes vurdering af sikkerhedssituation i Syrien. Derfor tilbød vi konservative også at stille de spørgsmål videre til den konservative folketingsgruppe. Jeg har som udgangspunkt tillid til vores myndigheder, men det skal selvfølgelig altid være tilladt at sætte spørgsmålstegn ved deres beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Byggemodning på chefniveau

Annonce