Annonce
Læserbrev

Debat: Budget løser nogle af udfordringerne på ældreområdet

Lokaldebat: Budget 2020 er vedtaget i Byrådet. Et budget hvor økonomien er i balance. Det tegner godt og giver mulighed for fastholdelse af det velfærdsniveau, vi har i dag.

En dygtig forhandlingsleder, borgmester Bo Hansen (S), fik sat rammerne for forhandlingerne fra start, og de var faste, så alle kendte præmissen.

Trods en stram økonomi og beskedne muligheder for udvidelser var stemningen god, og der var bred enighed om at sætte fokus på velfærd.

Som formand for ældre-, social- og sundhedsområdet er jeg glad for, at forligets parter anerkender de udfordringer, vi står overfor på ældreområdet og har støttet at afsætte en del af vores beskedne økonomi til at løse nogle af udfordringerne.

Samtidig er man opmærksom på, at det er vigtigt fremtidssikre området, så vi kan fastholde velfærden for den stærkt voksende ældre generation i fremtiden.

På social- og sundhedsområdet har det været afgørende for Socialdemokratiet at tilgodese flest mulige af vores ældre, udsatte og sårbare borgere i vores ønsker og prioriteringer til budget 2020.

Derfor har en fortsættelse af Demenscenter Sydfyn, en mindre stigning på ældremadi Integrationsuddannelse til social- og sundhedsområdet og Frivillighuset været øverst på vores prioriteringsliste.

Dermed være ikke sagt at de andre temaer i budget 2020 ikke er vigtige. De er alle vigtige og Socialdemokratiet støtter og bakker op om dem alle.

Annonce
Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce