Annonce
Svendborg

Debat: Budget 2021 fra Socialdemokraternes forhandlingsgruppe

Hanne Klit (S) har sammen med resten af Socialdemokraternes forhandlingsgruppe, John Arly Henriksen og Flemming Madsen, opsummeret budgetforhandlingerne i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Læserbrev: I Socialdemokratiet glæder vi os over, at der er fokus på velfærd for vores børn og for vores ældre og sårbare borgere. Børneområdet styrkes med bedre normeringer, og skolerne får flere penge til undervisningen.

Ældre-, social- og sundhedsområdet er fremtidssikret, så vi fortsat kan give ældre og sårbare borgere den hjælp og omsorg, som de har brug for. Nu har vi mulighed for at at fastholde serviceniveauet og et godt grundlag for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til fremtiden, så vi kan udvikle og tilpasse til tidens behov.

De frivillige sociale foreninger er tilgodeset med en pulje, som skal styrke deres frivillige indsats. De frivillige gør en forskel for mange sårbare og ensomme mennesker og løser en vigtig opgave ved at tilbyde attraktive og aktive fællesskaber, som for mange, er afgørende for at få et godt og meningsfuldt liv.

På klimaområdet er der afsat penge til udmøntning af CO2-reduktionshandleplanen og til naturgenopretning. Desuden færdiggøres Den Blå Kant og klimasikring.

Anlægsprojekter boomer i kommunen i øjeblikket, ligesom lokalområderne styrkes markant. Simac er godt undervejs, og det er en prioritet for os, at planerne omkring havneområdet færdiggøres.

Vi skal have flere cykelstier, og vi ser frem til, at der forsøges med gratis busser lørdag-søndag. Vi fastholder tilskud til bredbåndspuljen, og vi glæder os over, at det spændende projekt omkring et trailcenter ved Hallindskoven bliver realiseret til gavn for mange.

Svendborg har et fantastisk kulturliv. Det understøtter vi med 22,5 mio. kr. af til at støtte visionen om et teater på Frederiksøen. Nu kan der søges fonde, og forhåbentligt vil det spændende projekt finde genklang hos de store fonde, så det kan realiseres. Desuden er der sat penge af til at 5700 Summer og andre events også kan understøttes i 2021, som erstatning for landsstævnet, hvis Svendborgs kreative kræfter er klar igen – og det er vi sikker på, de er. Desuden er Svendborg Event styrket med en ekstra bevilling på en halv mio. kr. om året.

Dette er blot nogle enkelte af mange gode tiltag fra det nye budget.

Den brede opbakning til budgettet og det gode resultat kan vi takke en dygtig forhandlingsleder for. Tak til borgmesteren for at styre processen kvalificeret og samle parterne. Tak til byrådets partier for at gå positivt og konstruktivt ind i forhandlingerne og en særlig tak til administrationen for deres service og udholdenhed under de politiske forhandlinger.

Annonce
Annonce
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce