Annonce
Debat

Debat: Brug træ og hold liv i en klimavenlig industri

Arbejdsmarked: I træ- og møbelindustrien har vi fremstillet den stol, du sidder på. Det gulv, stolen står på. Det køkken, hvor du laver mad, og spærene, dit tag ligger på. De fleste af vores produkter er baseret på træ. Og når vi fremstiller stole, gulvbrædder, køkkener og spær, binder vi CO2. Træ er nemlig ikke bare CO2-neutralt – det binder ligefrem CO2.

Træ- og møbelindustrien er ligesom mange andre brancher stærkt påvirket af coronakrisen. En rundspørge fra Dansk Industri viser, at træ- og møbelvirksomhederne er blandt de virksomheder, der er hårdest ramt af coronakrisen, og at hver anden virksomhed i branchen allerede har eller forventer at skulle afskedige medarbejdere. Under finanskrisen måtte mange træ- og møbelvirksomheder dreje nøglen om, og jeg frygter, det også kan blive en konsekvens af coronakrisen.

Folketinget har vedtaget flere hjælpepakker, der giver en hårdt tiltrængt håndsrækning til virksomhederne. Vi er meget taknemmelige for den politiske beslutsomhed og den hurtige hjælp, som øger vores muligheder for at overleve og holde på vores medarbejdere.

Vi er afhængige af, at hjulene og savene – også under krisen – holdes i gang, og jeg vil derfor opfordre både stat, regioner og kommuner til at overveje, om de har mulighed for at fremrykke investeringer i nye møbler og nyt inventar til skoler, plejehjem eller andre offentlige institutioner, som alligevel trænger rundt omkring. Og om de kan udnytte den mulighed, som afskaffelsen af anlægsloftet giver, for at sætte gang i investeringer og renoveringer af offentlige bygninger.

Når Danmark så småt skal åbne sig efter coronakrisen og forsøge at komme på fode igen, står vi over for de samme udfordringer med klimaet, som før virussen rasede. Derfor håber jeg inderligt, at de offentlige investeringer og andre politiske tiltag, som skal skubbe hjulene op i fart igen, har fokus på klima og grøn omstilling.

Vi vil så gerne blive ved med at lave din stol, dit køkken og dit tag her i Danmark. Vi vil sikre danske arbejdspladser. Og vi vil sikre, at Danmark også i fremtiden har en industri, der baserer sin produktion på klimavenligt træ.

Nils Knudsen
Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Faaborg-Midtfyn

Nu skal det være slut med trafikkaos og farlige situationer: Brugsforening og kommunen poster mange millioner i nyt vejforløb

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Hvem skal lave kaffen?

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg Kommune

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Annonce