Annonce
Ærø

Debat: Brug aktiepengene på trafikskilte

Læserbrev: For godt en uge siden afviste det magtfulde økonomiudvalg i sognerådet at skille sig af med de såkaldte "sorte aktier" Shell med videre.

Så onsdag fik piben en anden lyd, da tolv ud af femten sognerådsmedlemmer besluttede at skille sig af med aktier, der blandt andet huskes fra tanken om at sænke en gammel olieplatform "Brent Spar" på havets bund. Jeg vil foreslå at de frigivne midler investeres i vejskiltefabrikker og firmaer der laver vejstriber og andre symboler og anvisninger på øens asfalt.

Hvorfor nu lige den branche?

Jo, øens viseste mænd har netop udtænkt ideen om, at den kønne kjøbstad nu skal være gågadeby. Max 15 km/t i indre by, og dette vil kræve en massiv mængde skilte og symboler på gader og stræder, og da der nu ikke er flere ledige hjørner i skipperbyen hvor der kan sættes skilte op med tekster som "Arbejdsområde", "Terminalområde" med meget videre, ja, så må man i gang i kjøbstaden.

Det sjoveste og lidt tragikomiske er at det faktisk er umuligt at køre mere end 15 km/t hvis man skal udvise passende agtpågivenhed. Nu kan man så se frem til en overskiltet by hvor der bliver kamp om hvilket skilt der skal stå på hvilket hjørne, men her kan sognerådet sikkert købe dyr udenøs konsulentbistand. Jo, en sikker investering er det at investere aktier i skilte og vejstribefabrikker.

Annonce
Michael Rasmussen. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

Læserbrev

Debat: Tak for kaffe og fredspibe

Læserbrev: "Når jeg beskriver, at jeg i et spil bowling bliver væltet som en af keglerne, så er dette kun et billede på, at der kom et friskt pust udefra og absolut intet andet. Jeg kan kun beklage, hvis nogen har misforstået mit budskab, der er intet personligt i det, og det er ikke bare noget, jeg siger, for sådan er jeg ikke." Dette står i dag, fredag, i Per K. Kristensens læserbrev. Jeg vidste godt, at det var det, Per mente. Men jeg valgte med vilje at misforstå den, med det formål at vise, at vil man misforstå, så misforstår man. Derfor er det så vigtigt, at man bruger den korrekte retorik, når man vil ud med et budskab. Jeg tænkte i går aftes, torsdag, at jeg i dag, fredag, ville gribe knoglen og ringe til Per. For at lade ham vide, at jeg selvfølgelig godt var klar over, at han ikke mente min fysik, når han skrev bowlingkugle. I morges, idet jeg læste Pers læserbrev, tikkede en sms ind, om at Per gerne ville tale med mig. Jeg ringede til Per. Tror faktisk, at en af de første ting, jeg sagde var: "Se du kan jo godt". Med henvisning til dagens læserbrev. Per og jeg aftalte at mødes over en kop kaffe. Den har vi drukket i eftermiddag. Vi fik en rigtig god dialog, om hvor vigtigt det er at passe på brugen af jargon og ironi, for vi læser ikke alle ens. For Per var det vigtigt, at understrege over for mig, at han på ingen måde havde tiltænkt at bowlingkuglen skulle henvises til min fysik. Men at jeg var kommet ind fra sidelinjen og lagt dem ned. Jeg kender Per og ved, at han aldrig ville nedlade sig selv på dette niveau. Per og jeg talte om, at vi på en måde havde taget Peter Fröhlich råd til os. Vi tog dog ikke en kop kaffe med en politiker. Men med hinanden. Til kaffen serverede jeg en fredspibe (lakridspibe). Inden vi skiltes, med humøret i top, måtte jeg lige pointere over for Per, at jeg altså havde flere huller end en bowlingkugle. Per og jeg kunne have valgt at lade vores debat køre i avisen, men vi gik begge til hovedet i stedet for røven. Det respekterer jeg Per rigtig meget for. Han kunne have fortsat bag sin skærm, men han rækkede hånden ud til en dialog. Det var der andre som kunne lære af. Så hvad har jeg så lært af alt dette? Jo, en kop kaffe og lakridspibe kan faktisk skabe dialog og forståelse.

Annonce