Annonce
Debat

Debat: Bravur til Vaccinationscenter Ryttervej i Svendborg

Erik Dagø fra Troense havde en god oplevelse da han fredag blev vaccineret mod Covid-19 på vaccinecentreret på Ryttervej i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Bravur betyder overlegen sikkerhed. Det var det jeg oplevede fredag den 26. februar ved første vaccination med Pfizer-BionTech-vaccinen. God skiltning til centret i god afstand, velkomst ved indkørsel og anvisning af p-plads på den store parkerings-plads. Høflig vejledning til at blive udenfor indtil mødetidspunktet. Der var hurtigt ind-tjekning med gult sygesikringskort og anvisning til en kø, hvor der stod cirka 15 andre foran og frem til vaccinatøren. Der var stole til at sidde på, hvis nødvendigt – flere var selv kørestolsbrugere.

Vaccinatøren lignede en forhenværende sygeplejerske og var professionel, så jeg mærkede næsten ikke stikket – efterlod heller ikke blod. Utroligt! Der er absolut ingen grund til at være nervøs for prikket – bare se at komme afsted. Og så 15 minutters ophold i et stort rum med noget der mindede om rummusik. Ud over roser til personalet, er der også ros til de hvidhårede over 85 år, som opførte sig eksemplarisk og som er vant til at efterkomme henstillinger. Hvordan det vil gå med den ynge generation senere, er nok en tanke værd.


Annonce

Der er jo lang vej endnu. Jeg håber, personale, at I holder den høje standard. Det var en god oplevelse.


Noget, der også er en tanke værd er, at de gråhårede gennem deres lange liv har fået flere vaccinationer og altid fået et kort som bevis på vaccinationen for tuberkulose, calmette-vaccine og så videre. Noget dyrlæger udsteder attester på, når de vaccinerer dyr – og bruges for eksempel til rejser med kæledyr. Ved den kommende store rejseaktivitet vil det være et aktiv. Calmette-vaccinen er i øvrigt måske anvendelig i nutidens virusbehandling, hvilket der forskes i pt. Jeg har mine små kort fra fortiden i min tegnebog endnu.

Der er jo lang vej endnu. Jeg håber, personale, at I holder den høje standard. Det var en god oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce