Annonce
Debat

Debat: Borgmester Bo Hansen siger ét, Socialdemokratiet gør noget andet

Susanne Jensen skriver om en tilsyneladende uenighed mellem Bo Hansen og Socialdemokratiet i tilgangen til klima- og energipolitik og kommunalvalget. Arkivfoto: Henrik Nguyen

Læserbrev: Svendborgs borgmester Bo Hansen udtalte her i avisen den 2. november 2020 følgende: ”Jeg synes ikke, at det er ordentligt, hvis det er en af de store ting, der skal besluttes lige op til valget. Lad os i stedet drøfte sagen i valgkampen og lade svendborgenserne beslutte, om vi skal fortsætte med den klima- og energipolitik, som byrådet har vedtaget, eller om kommunen skal gå andre veje."


De socialdemokratiske medlemmer af udvalget var åbenbart ikke enige med Bo Hansen, for de stemte ikke imod, som man jo ellers kunne have forventet.


Annonce

Det er jeg meget enig med Bo Hansen i. Det er og ville have været det mest ordentlige. Imidlertid besluttede Miljø- og Naturudvalget den 8. juni 2021 at planlægge for såvel vindmøller som solceller nu. Kun Venstre og løsgænger Jens Munk stemte imod. De socialdemokratiske medlemmer af udvalget var åbenbart ikke enige med Bo Hansen, for de stemte ikke imod, som man jo ellers kunne have forventet. I et forsøg på at gyde olie på vandene i en debat på en facebookside svarer en af de socialdemokrater, der var med til at træffe beslutningen, Karl Magnus Bidstrup mig, som følger: ”Jeg tror du skal forstå det sådan, at vi melder ud hvad vi ønsker der skal ske. Andre kan melde andre ting ud. Og så kan du stemme på dem du er mest enige med.”

Kære Karl Magnus Bidstrup, det bliver godt nok lidt dyrt i administration, hvis alle valgløfter nu skal til at køre som beslutningsforslag. Jeg har ellers forstået, at der i forvejen er knapt med personale, og at der i forvejen bliver brugt rigtig mange ressourcer i planafdelingen på såvel vindmølle- som andre aktuelle sager. Så skal vi nu ikke lige overveje, om vi kan bruge ressourcerne bedre. Sagen skal op på byrådsmøde den 29. juni, men der kan vi vel forvente, at borgmesteren står ved sit løfte og får sagen sat i bero til efter valget, således at vælgerne kan tilkendegive deres mening i valgkampen og i stemmeboksen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Skepsis over ny legeplads: Kommer til at gå ud over torvehandlen

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Helhedsplan for Marstal?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Undskyld for fjernvarmeuheld: - Nina skal holdes skadefri

Annonce