Annonce
Læserbrev

Debat: Borgernært politi ønskes tilbage i Svendborg

Læserbrev: De sidste par dage har mediebilledet været fyldt godt op med statsminister Mette Frederiksens udspil om at flytte 900 stillinger fra Rigspolitiet bredt ud i landet herunder oprettelse af 20 lokalpolitistationer fordelt med 10 på hver side af Storebælt.

Jeg er sikker på, at både mine byrådskolleger og sydfynske politikolleger gerne ser et mere lokalt forankret politi på Sydfyn igen. Desværre ser det ikke ud til, at vi hverken får landbetjentene tilbage eller alle de lokalpolitistationer tilbage, som blev lukket efter sidste reorganisering efter politireformen.

Flere fynske borgmestre har allerede udtalt sig positivt om signalerne fra statsministeren og stået i kø med argumenter for, at en eventuel ny fynsk lokalpolitistation bør ligge i deres kommune. Desværre har vi intet hørt fra den socialdemokratiske borgmester Bo Hansen (S) i Svendborg.

Ved Bo Hansen ikke, at Fyns næststørste by med 27.000 beboere og kommunens knap 60.000 indbyggere, der er nærmeste naboer til Langeland og Ærø Kommune, men også Faaborg-Midtfyn Kommune, Nyborg Kommune, i den grad mangler lokalpoliti?

Det er forkert at tro, vi har lokalpoliti på Sydfyn. Politistationen på Tvedvej indeholder kun beredskab til dækning af Sydfyn, politiets udlændingeafdeling samt en mindre efterforskningsgruppe og to timers åbningstid for befolkningen. For mig at se er det indlysende, at Svendborg bør være førstekandidat til en lokalpolitistation.

Vi savner i den grad mulighed for daglig ekspedition til borgerne, bedre mulighed for at styrke SSP-arbejdet og udbygge lokalkendskabet til Svendborg og oplandet. Med en opgradering af politiet i Svendborg vil vi også langt bedre kunne opnå bedre lokalkendskab og dækning i Faaborg, Ringe og på Langeland.

Kære Bo Hansen. Du har min fulde opbakning til at kæmpe for mere lokalt forankret og synligt politi på Sydfyn.

Annonce
René Haahr (V) politmand og byrådsmedlem i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce