Annonce
Debat

Debat: Borgerligt valgforbund i Svendborg, hvordan det?

Lars Kalmar og Dorthe Ullemose (DF) til valgcafé på Svendborg Rådhus, Kommunalvalg 2017. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: For nylig kunne vi her i avisen læse, at Venstre ønsker, at alle borgerlige partier skal indgå i et valgforbund i forbindelse med det kommende kommunalvalg. Venstre har derfor ukritisk indgået et valgforbund med Nye borgerlige.

Nu ved vi ikke, om Nye Borgerlige stiller op, men hvis de gør, er jeg er ikke enig med deres økonomiske politik og velfærdspolitikken.

Henrik Nielsen (C) udtalte, at han og baglandet ville være meget skeptiske ved at være en del af det valgforbund, og Dorthe Ullemose udtalte, at et valgforbund for DF bygger på grundige overvejelser, inden vi går ind i sådan et samarbejde.

Annonce

Jeg er glad for de udtalelser fra C og DF. Når Venstre udtrykker et ønske om et borgerligt samarbejde, så er det vist mere i ord end i handling.

Dansk Folkeparti er langt hen ad vejen enig med Nye Borgerlige i forhold til udlændingepolitikken. Vi har samme mål, men vejen derhen er forskellig. Som et efterhånden gammelt parti så ved Dansk Folkeparti, at ultimative krav kommer man ingen steder med. Det er hårdt arbejde at få et flertal bag sig.


Jeg tror ikke på, at man kan spare så mange milliarder, uden at det på nogen måde går ud over kernevelfærd, og her tænker jeg især på vores ældre medborgere.


Når vi snakker kommunalpolitik og valgforbund, så har jeg det personligt svært ved at lægge stemmer til et parti, som vil nedlægge samtlige kommunale folkeskoler og privatisere hele ældreområdet. Nye Borgerlige vil også nedlægge alle jobcentre, og hvis man vil have understøttelse, må alle borgere forsikre sig selv - og partiet vil spare 80 milliarder i den offentlige sektor, hvilket jeg ikke mener kan lade sig gøre uden at ramme velfærdsområderne.

At udhule velfærdssamfundet ved så massive besparelser vil ændre vores samfund og hermed kommunerne markant.

Jeg tror ikke på, at man kan spare så mange milliarder, uden at det på nogen måde går ud over kernevelfærd, og her tænker jeg især på vores ældre medborgere.

Nye Borgerliges politik vil øge uligheden ved at tage fra de fattige og give mere til de rige. Jeg mener, at alle i Danmark skal føle sig godt behandlet og være en del af fællesskabet uanset pengepungens størrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce