Annonce
Debat

Debat: Biblioteksplan har 50-års jubilæum

Carsten Winther foreslår, at man tager Bruno Hansens drøm til sig og bygger Svendborg Bibliotek sammen med musikskolen. Foto: Roland Petersen

Læserbrev: I fødselsdags-samtalen med byrådsmedlem Bruno Hansen for nylig røbede han en drøm om forbedrede forhold for Svendborg bibliotek: - Min drøm er, at vi bygger biblioteket sammen med musikskolen. Det vil give meget mere plads og nye muligheder, sagde han.

Det er et glimrende forslag der fastholder anvendelsen af den klassiske, næsten hundrede år gamle biblioteksbygning sammenkoblet med nabobygningen på hjørnet af Dronningemaen. Bruno Hansens forslag har i år 50-års jubilæum, idet det præcis var det forslag daværende stadsbibliotekar Holger Ginsbo barslede med i 1971, hvor biblioteket efter kommunalreformen i 1970 oplevede en eksplosiv forøgelse af besøgende og udlån, ligesom nye materialer i form af bland andet musik og lydbøger blev indført.

Ginsbo og daværende kulturudvalgs-formand Børge Schmidt Nielsen betragtede sammenkoblingen med nabobygningen, som dengang rummede amtscentralen, som en plan der var nært forestående. Men grundet den voldsomt forøgede benyttelse og de store pladsproblemer blev der som midlertidig foranstaltning i 1972 opført to barakker, der efterfølgende skulle fjernes, når bygge- og udvidelsesplanerne var realiseret.


Det ville være et smukt træk, hvis Svendborg Kommune omsider lod den drøm gå i opfyldelse, som Bruno Hansen har


Det ville være et smukt træk, hvis Svendborg Kommune omsider lod den drøm gå i opfyldelse, som Bruno Hansen har, og som Holger Ginsbo utvivlsomt ville nikke godkendende til fra sin himmel.

Bibliotekets pladsproblemer har nu eksisteret i samtlige 50 år, og de to barak-skamstøtter trænger mildt sagt til at forsvinde og afløses af lokaler, der ikke mindst giver bedre muligheder for børnebiblioteket, arrangementer, studiekredse og en mulighed for, at Borgerservice kan indarbejdes, så det, i modsætning til nu, ikke virker som et forstyrrende fremmedelement, der også selv slås med fornuftige arbejdsforhold.

Ved kommunalvalget pegede nuværende borgmester Bo Hansen selv på bibliotekets lokaleforhold som et problem, der burde løses, og det var oven i købet før de yderligere blev forværret med overflytningen af Borgerservice. Se nu at komme i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce