Annonce
Læserbrev

Debat: Bevar de udsatte børns værested og vigtige frirum

Svendborg Kommune er i gang med at svigte børn og unge i de belastede bydele Byparken og Skovparken. De 9 til 17-åriges juniorklub - deres værested og frirum – får ikke tilført de samme midler, som da bydelen var på ghettolisten. Det skal Svendborg Kommune ved budgetforhandlingerne nu prioritere, så børnene igen kan tilbydes den omsorg og kontakt, der tidligere har været mulig i ”Værestedet”.

Hvis Værestedet ikke bliver tilgodeset, risikerer vi at tabe flere års pædagogisk arbejde på gulvet. Bydelen Byparken og Skovparken i Svendborg er ikke længere på den såkaldte ghettoliste. Og det er jo godt, for det vidner om en god udvikling med blandt andet mindre kriminalitet i boligområdet. Den udvikling skal vi glæde os over og gøre alt for at holde fast i og styrke. Derfor er det også dybt bekymrende, at juniorklub-tilbuddet Værestedet på Marslevvej i januar 2020 fik frataget en tredjedel af de pædagog-kræfter, som skal sikre børnene et værested med faste og tydelige rammer.

I klubben bydes børnene, der ofte har dobbelt kulturel baggrund, hjertelig velkommen af voksne med pædagogisk erfaring og overskud. Her er der tid til at lytte og snakke om det, der er svært, bage en pandekage eller spille en fodboldkamp. Og ikke mindst har det hidtil været muligt at tilbyde børnene oplevelser ud af bydelen og arrangementer i ferierne.

Værestedets medarbejdere indgår også i det frugtbare netværkssamarbejde mellem Ørkildskolen, Nymarkskolen, Tved Skole, SSP, foreningslivet og den boligsociale helhedsplan. Dette vigtige arbejde påvirkes nu også af besparelserne. Værestedet betragter netværkssamarbejdet som afgørende for at fastholde og styrke det gode pædagogiske klubtilbud for børn og unge.

Derfor slår vi nu alarm. Politikerne i Svendborg Kommunes børne- og ungeudvalg behandler i øjeblikket næste års budget. Vågn op og bevis, at der er oprigtig vilje til at løfte den pædagogiske integrationsopgave. Værestedet har brug for at hurtigst muligt få tilbageført de nødvendige ressourcer, så vi kan være med til at forhindre, at bydelen havner på ghettolisten igen. Giv børnene deres pædagog tilbage.

Bevar børnenes værested og frirum.

Arkivfoto: Linea Marie Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce