Annonce
Svendborg

Debat: Besynderlig Venstre-skuffelse

Dorthe Ullemose, byrådsmedlem for DF. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Efter de veloverståede budgetforhandlinger bringer Venstre ved Mette Kristensen et indlæg i Fyns Amts Avis, hvor hun er meget fornærmet over, at DF fik rullet besparelserne tilbage på ældreområdet svarende til 20 millioner over de næste fire år.

Dansk Folkeparti fik et gigantisk fingeraftryk på ældreområdet, og det er jeg utrolig glad for.

Godt nok fik Venstre ikke det store aftryk i budgetforliget, men ligefrem at være skuffet over, at DF ønsker at sikre en værdig ældrepleje er højst besynderligt.

For mig er det afgørende, at alle ældre får den hjælp, de har behov for, også selvom det koster dyrt. Svendborg kommune fik 91 millioner i udligningskroner fra andre velstillede kommuner, fordi vi er en såkaldt trængt kommune.

Skulle nogen af de penge så ikke kunne bruges på vores ældre og børn ?

Det synes jeg, og derfor er jeg utrolig glad for resultatet i budgetforliget, hvor Venstre også har sat sin underskrift. Et forlig, hvor der inden ret længe bliver 32 flere fuldtidsansatte på dagtilbudsområdet, flere lærere i folkeskolen og mere værdig ældrepleje nu, eftersom området undgår millioner i besparelser.


Selvom Venstre tilsyneladende ikke er tilfreds, vil jeg mene, at vi alle kan glæde os over et bredt forlig.


Jeg er enig i, at vi som kommune har områder, hvor vi kan gøre det bedre og billigere, men det skal vi politisk gøre med åbne øjne, så vi ikke rammer ældreområdet. Der bliver flere og flere ældre, og det kræver flere ressourcer for, at vi kan opretholde en god og værdig pleje.

At Venstre påstår, at ældre og de pårørende ikke vil mærke en besparelse på 20 millioner, er noget af en påstand.

Inden vi som kommune fik tildelt 91 millioner i udligningskroner, stemte Venstre både i udvalget og i byrådet for et teater på Frederiksøen. Vi må så antage, at et teater er vigtigere for Venstre end gode forhold og rammer for de ældre.

Jeg har heller aldrig hørt et pip fra Venstre, når DF gentagende gange har gjort byrådet opmærksom på, at vi kunne spare 28 millioner om året, hvis vi havde lige så få ikke-vestlige indvandrere i arbejde, som landsgennemsnittet.

Det er åbenbart ikke noget, Venstre bekymrer sig om.

Selvom Venstre tilsyneladende ikke er tilfreds, vil jeg mene, at vi alle kan glæde os over et bredt forlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Annonce