Annonce
Læserbrev

Debat: Bedre normeringer i kapaciteten

Jeg glæder mig over, at vi nu er nået til udmøntningen af de 600 millioner, som blev afsat i finansloven for 2020. Jeg har i tidligere læserbrev udtrykt min bekymring for manglende hænder og til tider manglende senge i almen-psykiatrien. Derfor glæder det mig, at regeringen og Danske Regioner er blevet enige om, at de 510 millioner skal gå til bedre normeringer og øget kapacitet i psykiatrien.

Det vil betyde, at der skal ansættes mere personale. Personalet har også haft meget travlt, ofte for travlt. Mere personale skal gerne give en bedre behandling, flere terapeutiske tiltag og aktiviteter, som også skal medvirke til, at brugen af tvang minimeres. Mit håb er, at vi bliver bedre til at rekruttere personale til området, derfor bliver der også afsat midler til både at kompetenceudvikle personalet og lave målrettede rekrutteringsindsatser for at tiltrække nyt personale til området.

En anden vigtig indsats, man er blevet enige om at tilføre yderligere midler, er de ambulante og udgående tilbud, vi har til vore patienter. Det kunne i Region Syddanmark være en styrkelse og opnormering i vores eksisterende akutteams.

Det glæder mig også, at aftalen giver mulighed for, at de særlige pladser i psykiatrien kan udnyttes bedre. Hvis pladserne ikke bliver brugt, kan vi omdanne sengene til almensenge, hvis vi har mangel på kapacitet i almen-psykiatrien. Det giver rigtig god mening med denne større fleksibilitet.

Så det er bare at komme i gang, - hellere i dag end i morgen.

Arkivfoto: Jakob Fynsk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce