Annonce
Langeland

Debat: Barndomsminder og nyt skovprojekt

Billedet er fra et borgermøde, hvor mange gav udtryk for deres utilfredshed med udsigten til at skulle bo op ad et planlagt natur- og skovprojekt ved Løkkeby. Foto: Ole Grube
Annonce

Ja, jeg vidste det jo godt. Men da jeg læste avisen den 26. august kom der mange minder frem.

Jeg er født på Stengade vej 29 i 1939. Af en søskendeflok på 5, 1 pige 4 drenge, mor og far. Da var gården på 9 hektar, nok til at en familie kunde leve af det.

Nu skal skal det plantes til med skov. Det vel jeg ikke blande mig i. Men landbruget bliver jo i dag beskyldt for at, ja, næsten ødelægge naturen. Selv om det er den ,vi alle lever af.

Det er faktisk en historisk egendom. I nitten-treiverne blev der på Slagterbakken udgravet en høvdingegrav med hest og udrustning mm. Det var stifteren af Langelands Museum Jens Vinter, der foretog udgravningen. Den har været udstillet på museet, men er nu fjernet.


Minderne har man da lov at have.


På samme bakke kunne vi se ud over Langelands-bæltet. De første erindringer er naturligvis fra krigen, hvor det værste var, da de allierede bombede slæbebåden med franske og rusiske krigsfanger i slutningen af krigen. Ruserne kom senere og solgte legetøj, de selv havde fremstillet.

Gården har noget af Danmarks bedste jord. Toften bag gården er jorden takst 24 - det vil sige en meter muld. Det findes ikke mange steder.

Danmark er et landbrugsland, hvor der fremstilles gode og sunde fødevarer. Der er mange i verden, der går sulten i seng, hvis de da har en? Man kan blive så glad for sig selv, at man glemmer andre.

Minderne har man da lov at have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce