Annonce
Langeland

Debat: At køre i ring er ikke altid dårligt

Birgithe Zeleste Holm. Privatfoto.

Læserbrev: Flere har efterhånden fået øjnene op for, at en rundkørsel, lige når man kommer over broen til Langeland, ville være en rigtig god ide, og jeg er ret enig. Sikkerhedsmæssigt er det indlysende en god løsning, men der kunne være flere fordele og muligheder ved at anlægge en rundkørsel.

Hvis jeg skal være lidt visionær, så kunne man koble flere ting på i forbindelse med den:

  1. En afkørsel fra rundkørslen til en større p-plads (end den der er nu, hvor der kun er plads til to til tre biler, ofte i en kæmpe vandpyt), så man nemmere ville kunne lave samkørsel herfra og eventuelt også leje/låne en el-bil. Her kunne desuden være mulighed for at tage diverse brochurer med vedr. overnatning, seværdigheder, Langelandsguiden, et stort oversigtskort over øen osv.
  2. En informationstavle, hvor alt aktuelt, der foregår på Langeland, kan være synligt (Langelandsfestivalen, Ørreddage, Kunstnernes Åbne Døre m.m.), så ingen kan undgå at få øje på det, når de kommer over broen (hvorfra trods alt langt de fleste kommer) = supergod reklamesøjle for Langeland og god service for bl.a. turister.
  3. En stor skulptur midt i rundkørslen, lavet af en kunstner med tilknytning til Langeland (måske en sommerfugl, der kunne være på vej til at blive et symbol for Langeland?).
  4. En anden informationstavle, når man forlader Langeland med f.eks. "Tak for dit besøg - kom igen!", "Husk Langelandsfestival i uge 30", "På Langeland kan man se stjernerne om natten" eller "Pas på, når du kører over broen i dag - stærk sidevind!"
  5. og 6.? Andre har sikkert også gode ideer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce