Annonce
Langeland

Debat: Arbejd endelig videre med landliggerskatten, Langeland

Politikerne i Langeland Kommune bør arbejde videre med idéen om, at fritidshusejere betaler skat til kommunen, lyder opfordringen. Billedet er fra Rudkøbing i sommer, hvor byen var fuld af sommerhusgæster og andre turister. Arkivfoto: Catrine Madelaire.
Annonce

Landliggerskatten. Udtrykket lærte jeg som halvvoksen i begyndelsen af 60-erne. Mine forældre havde erhvervet et sommerhus i Faxe Ladeplads. Når man kom fra København, var det en fornøjelse at komme på landet med frisk luft og strand.

De benyttede huset igennem hele sommerhalvåret, og min far fandt det rimeligt at betale 1 måneds skat til Hylleholt Kommune.


Lidt naivt måske, men jeg tror på, at mange af vores faste flexhusejere gerne ville gøre det samme her på øen.


Jeg har været med ham på kommunekontoret og set ham betale det beløb, han normalt betalte i Københavns Kommune. Det var i øvrigt lidt højere end Hylleholt Kommunes skatteprocent.

Man lovede at underrette Københavns Kommune, og min far skrev under på et ark papir, og så var alt i orden. Vi kunne med god samvittighed bruge de lokale faciliteter.

Lidt naivt måske, men jeg tror på, at mange af vores faste flexhusejere gerne ville gøre det samme her på øen. Det er derfor med stor interesse, at jeg ser, at ideen ikke er fremmed for kommunalbestyrelsen.

Der kan være lovgivning, der forhindrer det, men det kan ikke være det praktiske, der umuliggør det. Penge er i dag bare et tal, der på forunderlig vis fiser gennem landskabet på få nanosekunder. Så pengenes vej fra Odense, København eller hvor vores weekend-beboere end har postadresse er kort.

Arbejd endelig videre med sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Indre lockdown

Annonce